Quds Rise este primul automobil electric libanez
10.05.2021
        
Distribuie acest articol!   

De curând, la Beirut a fost prezentat primul automobil electric din Liban. Quds Rise este dotat cu o baterie de 50 kWh și un motor electric de 160 CP. Autonomia este estimată la 450 km, iar accelerația de la 0 la 100 km/h se realizează în aproximativ 5 secunde.

Designul sportiv are unele influențe… religioase! Grila frontală este inspirată din faimoasa moschee istorică Cupola Stâncii, unul din cele mai cunoscute locuri din Ierusalim. De asemenea, Quds este denumirea tradițională a orașului Ierusalim.

La interior, bordul dispune de un ecran central cu diagonala de 15,9 inchi, iar în spate există două locuri suplimentare. Mașina cântărește doar 1.100 kg, o greutate acceptabilă, având în vedere bateriile.

Quds Rise este rezultatul eforturilor lui Jihad Mohammad, un om de afaceri palestinian născut în Liban. Mașina va fi construită în întregime în Liban și comercializată la un preț anunțat de 30.000 de dolari. Un preț atractiv în Europa, dar prohibitiv în Liban, care trece printr-o profundă criză economică, cu inflația scăpată de sub control.

Foarte ambițios, Jihad Mohammad își dorește 10.000 de automobile produse în 2022. Un obiectiv poate prea optimist, având în vedere că doar 62 de automobile noi au fost vândute în Liban, în primele două luni ale anului 2021!

În plus, rețeaua electrică nu este pregătită să facă față unei astfel de provocări, căderile de tensiune fiind la ordinea zilei în Liban. Pentru a impulsiona vânzările, compania va lansa o schemă de împrumut pe 5 ani, în lire libaneze, cu dobândă de 0%.

Distribuie acest articol!