Renault a publicat imagini cu versiunea de preproducție a viitorului Megane 100% electric
09.06.2021
        
Distribuie acest articol!   

Renault a publicat o serie de noi imagini cu viitorulul Megane electric, ocazie cu care a dezvăluit și primele caracteristici tehnice.

Versiunea electrică a noului Megane este prezentată acum într-un camuflaj care face trimitere la noul logo al mărcii și într-o variantă de pre-producție. Un ochi versat descoperă apropierea acesteia, din punct de vedere estetic, de showcar-ul eVision, prezentat în octombrie 2020.

Regăsim aceeași siluetă robustă și compactă, și aceeași semnătură luminoasă frontală, cu grupurile optice conectate printr-o bandă LED orizontală și noul logo iluminat, soluție folosită și la spate.

Din punct de vedere tehnic, noul Megane E-Tech Electric, numit și MeganE (se pronunță Megan-i), va fi echipat cu un motor electric de 160 kW (217 CP) și o baterie de 60 kWh care îi va asigura o autonomie de până la 450 km (WLTP). Utilizează platforma tehnică CMF-EV dezvoltată pentru modelele electrice familiale ale Alianței Renault-Nissan, inaugurată de SUV-ul Nissan Ariya.

Renault MeganE a început să fie testat pe drumurile publice, etapă care se va desfășura pe parcursul acestei veri, cu 30 de exemplare. Prezentarea oficială ar urma să aibă loc în următoarele săptămâni, producția va demara până la finele anului 2021, la uzina Douai, iar comercializarea este anunțată pentru începutul anului 2022.

Distribuie acest articol!