BMW Seria 2 Coupe rămâne fidel tracțiunii spate și motorului cu șase cilindri în linie
17.07.2021
        
Distribuie acest articol!   

La BMW, familia de versiuni Seria 2 are un nou membru. Varianta coupe rămâne fidelă tracțiunii pe puntea spate și motorului cu șase cilindri în linie.

Cu puțin timp înainte de prima sa apariție publică, programată în cadrul celebrului Festival al Vitezei de la Goodwood, noul BMW Seria 2 Coupe a fost dezvăluit online.

Așteptată de luni de zile, această a doua generație cu 2 uși și 4 locuri vine fără prea multe surprize. Reține însă atenția prin arhitectura unică în segmentul coupe-urilor compacte, fiind singurul model cu motor amplasat în faţă şi tracţiune spate.

Cel puțin la început, motorizarea turbo de 3,0 litri cu șase cilindri este oferită doar la versiunea de top M240i xDrive. Dezvoltă 374 CP, putere trimisă la toate cele patru roți printr-o transmisie automată Steptronic Sport cu 8 trepte, cu padele pe volan și Launch Control. Are 34 CP în plus, comparativ cu vechiul M240i xDrive, încă cu același cuplu de 500 Nm. Suficient pentru a trece de la 0 la 100 km/h în 4,3 secunde (comparativ cu 4,4 secunde, anterior).

Tracțiunea spate este rezervată motorizărilor pe benzină de 2,0 litri în patru cilindri (220i, 184 CP și 300 Nm) și diesel (220d, 190 CP și 400 Nm). Aceasta din urmă dispune de micro-hibridizare de 48V. În toate cazurile, transmisia automată Steptronic cu 8 trepte este standard.

BMW anunță o distribuție ideală a greutății (50:50) pe cele două punți și un șasiu rigidizat cu 12%. Dispune de un diferențial electronic și un nou sistem de amortizare progresivă, în timp ce direcția DirectDrive, mai precisă, și suspensia SelectDrive M controlată electronic sunt opționale.

În ceea ce privește dimensiunile, a doua generație este ceva mai impunătoare. Măsoară 4,54 metri lungime și 1,84 m lățime, cu 10 și respectiv 6 cm mai mult decât predecesoarea sa, care se baza pe mezina gamei, Seria 1.

Principala noutate în privința aspectului exterior se regăsește la partea din față, care are acum o capotă lungă, habitaclul fiind împins către spate, așa cum îi stă bine unui coupe. Grila frontală a fost revizuită, însă fără a prelua masivitatea de la Seria 4. O decizie înțeleaptă!

Și la interior schimbările sunt mult mai puțin evidente, chiar dacă ambianța este aceeași ca pe prima generație Seria 2 Coupe. Volanul, scaunele sport și consola centrală au fost redesenate. Instrumentarul de bord este digital, cu un display a cărui diagonală variază între 5,1 și 12,3 inchi, în timp ce display-ul central are între 8,8 și 10,25 inchi.

Producția noului BMW Seria 2 Coupe va demara la sfârșitul acestei veri, la uzina din statul San Luis Potosi, din Mexic. Sosirea în showroom-urile europene este programată pentru începutul anului 2022.

Distribuie acest articol!