Spectaculosul hypercar experimental Bugatti Bolide va fi produs în serie limitată
16.08.2021
        
Distribuie acest articol!   

Încă o veste bună pentru multimiliardarii amatori de automobile ultraperformante: Bugatti a anunțat că va produce într-o serie limitată hypercar-ul experimental Bolide. Cei interesați trebuie să se decidă repede, deoarece vor fi realizate doar 40 de exemplare, destinate exclusiv rulajului pe pistă, la prețul ”de start” de patru milioane de euro!

Bolide a fost prezentat la finele anului 2020, cu statut de concept experimental, cel mai performant automobil produs vreodată de Bugatti, capabil să atingă 482 km/oră. Producerea acestuia într-o serie mică a fost anunțată zilele trecute, în cadrul concursului de eleganță auto de la Pebble Beach.

Cu această ocazie, președintele Bugatti, Stephan Winkelmann, a explicat decizia: ”Numeroși pasionați și colecționari ne-au cerut să dezvoltăm o versiune de producție a acestui model experimental. Am fost copleșiți de reacțiile și feedback-ul clienților din întreaga lume”.

Cei 40 de norocoși care vor intra în posesia unui Bolide vor trebui să aibă răbdare, deoarece livrările vor începe abia în 2024. Evident, constructorul mai are nevoie de timp pentru a finaliza dezvoltarea acestui model de excepție. Cu siguranță, însă, așteptarea va merita, mai ales dacă se vor confirma și zvonurile care susțin că acesta ar fi ultimul model Bugatti propulsat de un motor termic!

Bolide preia platforma mecanică de la Chiron, însă a fost conceput, așa cum îi spune și numele, pentru evoluția pe pistă. Prin urmare, are pneuri slick și este un model ultraperformant și ultraușor. Versiunea de producție va avea 1.450 kg, ceva mai mult decât conceptul, care cântărește 1.240 kg, dar oricum cu mult sub un Chiron, care se apropie de două tone.

Impresionantul motor W16 de 8,0 litri dezvoltă 1.600 CP, la fel ca pe Chiron Super Sport, model care, totuși, este mai greu. Conceptul avea peste 1.800 CP, o cifră obținută prin utilizarea unui combustibil cu cifra octanică 110, preluat din lumea curselor. Versiunea Bolide ”de serie” va utiliza combustibil cu cifra octanică 98, disponibil peste tot în lume. Astfel, raportul greutate/putere este de 0,9 kg pentru fiecare cal-putere.

Distribuie acest articol!