Volkswagen pregătește automobilul electric sub 20.000 de euro
13.08.2021
        
Distribuie acest articol!   

Din perspectiva prețului de achiziție, automobilele electrice nu sunt deocamdată cele mai populare opțiuni de pe piață. Transformat în ultimii ani într-un pionier al electromobilității, gigantul german Volkswagen vrea să schimbe lucrurile și din acest punct de vedere.

Conform informațiilor apărute în presa germană, mult așteptata mașină electrică sub 20.000 de euro, promisă de Grupul Volkswagen, nu va fi lansată înainte de 2024.

Nu va fi utilizată viitoarea platformă comună tuturor modelelor din grup, denumită SSP și care va înlocui actualele platforme MEB și PPE. Grupul german va lansa, până la mijlocul actualului deceniu, noi modele electrice, pe baza platformei actuale MEB.

Gama de modele 100% electrice de la Volkswagen ar urma să fie completată, în partea sa inferioară, cu ID.1 și ID.2. Vor apărea în 2024, cu un „preț de atac” (excluzând bonusurile) sub 20.000 de euro și vor avea modele corespondente și la alte două mărci din grup, Skoda și SEAT.

Volkswagen ID.1 și ID.2, un mini SUV și o citadină, la fel ca Skoda Elroq sau Seat Acandra, vor avea prețul de plecare sub 20.000 euro. Evident, până momentul apariției acestora, și bonusurile ecologice vor scădea semnificativ, raportat la valoarea lor de astăzi.

Distribuie acest articol!