Hyundai Casper, un mini SUV care ar putea înlocui modelul i10, în Europa
17.09.2021
        
Distribuie acest articol!   

Conceput pentru piețele din India și Coreea de Sud, nou Hyundai Casper arată spectaculos. Rămâne de văzut dacă va înlocui micul i10, în Europa.

Primele imagini cu noul Casper au fost dezvăluite recent, în Coreea, unde clienții își pot plasa comenzile pe un website dedicat, pentru a primi vehiculul înainte de sfârșitul anului.

Este vorba de un SUV de mici dimensiuni, care își propune să câștige o cotă de piață cât mai consistentă în categoria low-cost. Numele SUV-ului vine de la celebrul skateboarder Bobby Boyden, poreclit „Casper” în anii 1970.

Chiar dacă nu se preconizează să ajungă în Europa pentru moment, vânzările sale ar putea determina producătorul să îl aducă. Până atunci, însă, Bayon este modelul de intrare Hyundai pe Bătrânul Continent.

Micul SUV preia aspectul aventuros onmniprezent la numeroșii săi rivali. Partea frontală este dominată de grupurile optice mari și rotunde, oarecum în contrast cu tendințele de design din ultima perioadă. Acestea sunt completate de o grilă cu motiv interesant și farurile extrem de subțiri în partea superioară.

În spate, grupurile optice sunt integrate direct pe lunetă, iar partea inferioară are un element de protecție din aluminiu. Barele de pe pavilion și aripile pătrățoase, în stil Tucson, completează designul exterior.

Pentru a avea o idee referitoare la gabarit și încadrarea în gamă. Casper este foarte apropiat de Suzuki Ignis, fiind un model cu o construcție presa coreeană dă următoarele cifre de gabarit: sub 3,6 metri lungime, 1,6 metri lățime și 1,58 metri înălțime.

Este un model mult mai mic decât Bayon și se pare că va folosi platforma de la i10. Acest ultim detaliu este argumentul care îi determină pe mulți să speculeze pe tema înlocuirii modelului i10 cu Casper.

În ceea ce privește motorizările, se pare că vor fi doar două, pe benzină: un 1.0 MPI atmosferic (75 CP), prezent în gamă de ani buni, și cel mai recent 1.0 T-GDi (100 CP). În plus, va fi oferită și o transmisie automată în cinci trepte.

Distribuie acest articol!