Primul hibrid de la Dacia se va lansa în 2023
30.09.2021
        
Distribuie acest articol!   

Va trebui să așteptăm până în 2023 pentru a vedea pe piața primele automobile Dacia echipate cu sisteme de propulsie hibrid. Noul Jogger va fi primul model din gama Dacia care va primi o astfel de motorizare.

Pe lângă Spring, micul model 100% electric, oferta electrificată de la Dacia va fi completată în curând cu Jogger Hybrid, care va putea rula în oraș folosind exclusiv propulsia electrică până la 80% din timp.

Noul crossover familial, situat între break și SUV, oferind până la șapte locuri la bord, a fost prezentat în premieră la recent încheiatul salon de la München, IAA Mobility 2021. Din 2023, Jogger va avea și o variantă hibrid, despre care producătorul precizează că va fi cel mai accesibil vehicul de pe piață cu o astfel de motorizare și cu 7 locuri la bord.

Viitorul sistem de propulsie hibrid de pe Dacia Jogger va utiliza un motor pe benzină de 1,6 litri, asociat cu două motoare electrice: unul va fi un ”motor e” responsabil cu tracțiunea electrică, iar celălalt un demaror de înaltă tensiune. Totul va fi cuplat la o cutie de viteze multi-mod fără ambreiaj.

La pornire, mașina va funcționa în modul 100% electric, iar acumulatorii, cu o capacitate de 1,2 kWh, pot fi reîncărcați automat datorită frânării regenerative. Economiile de consum anunțate pot ajunge până la 40%, comparativ cu un motor termic echivalent.

La fel ca majoritatea automobilelor de acest tip, Dacia Jogger Hybrid promite o conducere confortabilă grație transmisiei sale automate și o utilizare ușoară datorită adaptării automate a modului de conducere, ceea ce face posibilă optimizarea acestuia, precum și a performanței energetice.

Distribuie acest articol!