Ford Focus facelift: conectivitate îmbunătățită, propulsii electrificate și stil expresiv
16.10.2021
        
Distribuie acest articol!   

Noul Ford Focus facelift introduce un design mai expresiv, în timp ce gama de propulsoare electrificate EcoBoost Hybrid cu tehnologie mild-Hybrid de 48 de volți este potențată de noua transmisie automată Powershift cu șapte rapoarte.

Tehnologiile de ultimă generație includ SYNC 4 cu ecran de 13,2 inch, perioadă de încercare gratuită pentru Connected Navigation, actualizări wireless prin Power-Up și faruri LED Dynamic Pixel.

Tehnologia SYNC 4 include un ecran central complet nou de 13,2 inch în format orizontal, cel mai mare din segment, cu o interfață intuitivă concepută pentru a facilita navigarea într-o gamă cuprinzătoare de funcții de condus și confort. Tehnologia permite, de asemenea, actualizările wireless de software prin Ford Power-Up, pentru a îmbunătăți funcționalitatea în timp.

Noua iterație a filosofiei Ford în ceea ce privește designul „centrat pe om”, aduce o mai mare încredere și îndrăzneală exteriorului Focus, cu o abordare distinctivă a variantelor Titanium și ST-Line. Fiecare primește elemente de stil unice care le accentuează personalitatea individuală, prin intermediul pachetelor X.

Cu puteri de 125 CP și 155 CP, noua motorizare EcoBoost Hybrid de 1.0 litri cu tehnologie mild-Hybrid de 48 de volți este disponibilă pe noul Focus și cu o cutie de viteze manuală cu șase rapoarte, cu un consum de carburant în standard WLTP de la 5,1 l/100 km.

Noul Focus oferă, de asemenea, motorul pe benzină EcoBoost de 1,0 litri al Ford cu puteri de 100 CP și 125 CP și o cutie de viteze manuală cu șase rapoarte, și consum de carburant începând de la 5,1 l/100 km. Funcțiile ce includ distribuție variabilă a supapelor (Ti-VCT) și injecția directă de carburant la înaltă presiune, contribuie la eficiența generală și la performanța receptivă.

Noul Focus ST este propulsat de un motor pe benzină EcoBoost de 2,3 litri, livrând o putere de 280 CP și un cuplu de 420 Nm susținut de un turbocompresor tehnologie twin-scroll și anti-lag.

O cutie de viteze manuală cu șase trepte este standard, iar tehnologia de schimbare a treptelor sincronizată cu turația este disponibilă atunci când este comandată împreună cu pachetul opțional X pentru schimbări de viteză mai uniforme și mai consistente. De asemenea, este disponibilă o cutie automată cu șapte rapoarte si control prin padele.

Clienții din România pot plasa precomenzi, prețul de pornire prin Programul Rabla pentru persoane fizice fiind de 15.300 euro cu TVA inclus pentru versiunea Focus Connected 5 uși, 1.0 Benzina 100 CP, cutie manuală. Primele mașini vor sosi în România în februarie 2022.

Sursa: comunicat de presă Ford România

Distribuie acest articol!