Ferrari a dezvăluit o nouă creație unică, BR20
15.11.2021
        
Distribuie acest articol!   

Când ești bogat, cumperi un Ferrari. Când ești foarte bogat, cumperi un Ferrari unic. La comandă, pentru clienții ultra-privilegiați (fideli și merituoși), brandul italian produce creații speciale, așa-numitele ”One-Off”. Cel mai nou este BR20.

Se bazează pe platforma grand tourer-ului GTC4 Lusso, dar nu are alura particulară a acestuia, adoptând stilul fastback, cu linia profilului mult mai arcuită. Mai mult, scaunele din spate au fost eliminate.

Ferrari suține că designul acestui proiect special este inspirat de la modelele emblematice din anii 1950 și 1960, însă fără a se pune problema nostalgiei. Producătorul dă drept exemple 410 SA și 500 Superfast.

Partea frontală este reproiectată complet, cu grupruile optice în forma literei L și o grilă specifică care încorporează un element superior din carbon și crom. Spatele este dominat de cele patru stopuri rotunde, care imită țevile de eșapament, specifice BR20. Jantele de 20 inch au fost special create pentru acest model.

Pe de altă parte, tabloul de bord este cel al lui GTC4 Lusso. Personalizarea vine din tapițeria din piele special aleasă de client, cu o cusătură în cruce, argintie. În locul banchetei din spate se află un element din stejar și fibră de carbon, special creat pentru depozitarea bagajelor.

Sub capotă se află un V12 atmosferic de 6,3 litri și 690 CP. Nu există nicio indicație referitoare la preț, care probabil că este format din șapte cifre și se estimează că ar putea depăși lejer 1,5 milioane de euro!

Distribuie acest articol!