Lansat la sfârșitul anului 2017, Volkswagen T-Roc sărbătorește acum a patra aniversare. Este momentul perfect pentru obișnuita operațiune de facelift de la mijlocul carierei.
Cu siguranță, cei de la Volkswagen sunt mulțumiți de evoluția SUV-ului urban, astfel că noutățile introduse de facelift sunt minime. Sun vizate atât versiunea de bază, cât și T-Roc Cabriolet și T-Roc R.
La exterior, cea mai vizibilă schimbare este noua grilă frontală, cu semnătura luminoasă care traversează întreaga lățime. Din păcate, această bară luminoasă este disponibilă numai cu sistemul de iluminare IQ Light, care este opțional. În caz contrar, este înlocuită cu o simplă bară cromată.
Desenul parașocului frontal este nou și diferă în funcție de versiuni. În schimb, din lateral și din spate este foarte greu de deosebit noua versiune de cea veche. Stopurile sunt puțin mai întunecate, iar noile opțiuni de personalizare permit finisarea celui de-al treilea montant în stil carbon.
În interior, însă, schimbările sunt mai importante. Partea superioară a planșei de bord este acoperită acum cu un material pe bază de spumă, o îmbunătățire remarcabilă comparativ cu nivelul anterior de finisare, dezamăgitor pentru mulți. Apoi ecranul central, care era integrat în designul tabloului de bord, este acum ușor decalat. Prin urmare, este puțin mai mare și măsoară 8 sau 9,2 inch, în funcție de opțiunile clientului.
Nu în ultimul rând, Digital Cockpit (instrumentarul de bord digital) este de-acum standard pentru toate versiunile.
Opțional, comenzile pentru climatizare pot fi sensibile la atingere. Cei care preferă butoanele fizice, datorită ergonomiei sau obiceiului, vor putea opta pentru acestea.
Din punct de vedere tehnic, nicio schimbare: motorizări pe benzină de 110 CP (1.0 TSI în 3 cilindri), 150 CP (1.5 TSI), 190 CP (2.0 TSI), T-Roc R de 300 CP și diesel de 115 CP sau 150 CP (2.0 TDI).
Noul Volkswagen T-Roc cu facelift va fi foarte curând disponibil pentru comenzi, primele livrări fiind programate pentru primăvara lui 2022.