Skoda readuce în actualitate numele Slavia, prin lansarea unei limuzine compacte
20.11.2021
        
Distribuie acest articol!   

Noua Slavia este un notchback low-cost a cărui premieră oficială a avut loc zilele trecute, în India. Denumirea acestui nou model face trimitere la vremurile de început ale companiei, fiind inspirat din numele primelor biciclete comercializate de întemeietorii Václav Laurin și Václav Klement, în 1896.

Slavia se încadrează în segmentul A0 și este dedicată pieței din India, fiind al doilea model Skoda din cadrul programului India 2.0.

Limuzinele din segmentul A sunt o categorie de automobile foarte populare în India, acolo unde Skoda este acum vârful de lance al Grupului Volkswagen. Reamintim, primul model Skoda din cadrul proiectului India 2.0 este SUV-ul Kushaq.

La fel ca acest SUV, și Slavia are la bază versiunea MQB-A0-IN a platformei modulare transversale a Grupului Volkswagen, ce a fost adaptată de Skoda pentru a corespunde cerințelor pieței indiene. Dezvoltarea tehnică a fost în cea mai mare parte coordonată de ŠKODA AUTO Technology Centre din Pune, India.

Așadar, fiind vorba de un model special creat pentru piața indiană, sunt șanse minime să îl vedem, în viitor, și în Europa.

Exteriorul se remarcă printr-un limbaj de design emoțional, cu proporții echilibrate și o siluetă ce amintește de un coupe. Interiorul este deosebit de spațios, tipic pentru un automobil Skoda.

Clienții au de ales între două motoare pe benzină (1.0 TSI în 3 cilindri de 85 kW sau 1.5 TSI în 4 cilindri de 110 kW) și trei versiuni de transmisie (manuală în 6 trepte sau DSG cu 6 sau 7 trepte).

Măsoară 4,54 metri lungime, iar ampatamentul de 2,65 metri explică generozitatea spațiului interior. Volumul portbagajului este și el în aceeași notă: 521 litri!

Distribuie acest articol!