A treia generație Suzuki S-Cross se va lansa în 2022
06.12.2021
        
Distribuie acest articol!   

Suzuki a prezentat oficial imagini și informații referitoare la a treia generație a modelului crossover S-Cross, care va fi disponibilă pe piață la începutul anului 2022. Noul model se dorește mai modern și mai tehnologizat, păstrând binecunoscuta motorizare pe benzină mild hybrid de 48 V.

Ceea ce a început ca un model dezvoltat pe baza unui Fiat a devenit între timp un Suzuki autentic. Cunoscut inițial sub numele SX4, acest model a fost lansat în 2006, iar între timp a devenit unul dintre cele mai populare SUV-uri compacte de pe piața europeană.

Cea de-a treia generație se distinge în primul rând datorită aspectului exterior, mai apropiat de stilul unui SUV clasic.

Partea frontală a primit un plus de masivitate, prin desenul calandrului și elementele de protecție din plastic negru, care se regăsesc de jur împrejurul caroseriei, în partea inferioară, completate de protecțiile suplimentare față-spate în culorile aluminiului.

La interior, stilul este cel clasic Suzuki, cu numeroase elemente preluate de la generația precedentă. Cea mai mare noutate o constituie sistemul multimedia cu touchscreen de 9 inch, compatibil cu Apple CarPlay și Android Auto.

Portbagajul are un volum standard de 430 de litri, care poate fi extins grație modularității banchetei spate, rabatabilă 60/40.

Pentru moment nu se cunoaște complet fișa tehnică, însă elementul central al motorizării îl constituie agregatul de 1,4 litri turbo. La fel ca la Swift, dezvoltă 129 CP și 235 Nm și dispune de micro-hibridizare SHVS de 48 V. Transmisia va fi manuală sau automată în șase trepte, opțional fiind disponibilă tracțiunea integrală AllGrip.

Lista de dotări include asistență la frânarea de urgență, tempomatul adaptiv, camera video 360 de grade, alertă la părăsirea benzii de rulaj, recunoașterea semnelor de circulație, detector pentru unghiul mort s.a.

Distribuie acest articol!