Primul hibrid plug-in de la Mazda: CX-60
24.03.2022
        
Distribuie acest articol!   

Mazda a publicat primele imagini și informații referitoare la noul său SUV CX-60 PHEV. Acesta este primul model Mazda dotat cu propulsie hibrid plug-in.

Acesta și viitorul CX-80 sunt cele două noi SUV-uri pe care Mazda le va lansa în Europa, în următorii doi ani.

Noul SUV de la Mazda adoptă un stil elegant și rafinat, în ciuda dimensiunilor impunătoare. Noul cod estetic al mărcii este ușor de remarcat la exterior, mai ales la faruri, care se extind până la calandrul masiv.

Dar noul model iese în evidență în special prin interiorul cu pretenții premium. Habitaclul spațios beneficiază de materiale nobile, precum lemnul de arțar, pielea nappa, textilele japoneze și inserțiile cromate.

Mazda CX-60 este construită pe o arhitectură care combină o transmisie automată în opt trepte cuplată la puntea spate cu propulsia hibrid plug-in amplasată în față. Aceasta din urmă este formată dintr-o unitate Skyactiv-G de 2,5 litri cu patru cilindri pe benzină și un motor electric de 100 kW. Puterea combinată este anunțată la 327 CP, pentru 500 Nm cuplu maxim, permițând trecerea de la 0 la 100 km/h în doar 5,8 secunde.

Acumulatorul de 17,8 kWh asigură un rulaj în modul 100% electric de până la 63 km, cu viteza maximă de 100 km./h. Referitor la consum și emisii, Mazda anunță 1,5 l/100 km în ciclul combinat WLTP, pentru emisii de 33 g/km de CO2.

Comercializarea va începe în toamna acestui an, la prețuri cuprinse, cel mai probabil, între 50.000 și 70.000 de euro. Vor fi disponibile patru niveluri de echipare: Prime-Line, Exclusive-Line, Homura și Takumi.

Distribuie acest articol!