Înapoi în viitor: Porsche 911 Sport Classic, a doua piesă din seria specială Heritage Design
02.05.2022
        
Distribuie acest articol!   

Această serie limitată este cea mai puternică pentru un Porsche 911 dotat cu transmisie manuală: 550 CP. Este al doilea dintr-o serie de patru modele speciale, denumită Heritage Design, o colecție dezvoltată de Porsche Exclusive Manufaktur, departamentul de personalizare al constructorului german.

Porsche 911 Sport Classc face trimitere la stilul anilor 1960 și începutul anilor 1970. Primul model special al seriei, Targa 4S Heritage Design, a fost prezentat în urmă cu un an.

Caroseria mai lată – altfel rezervată modelelor 911 Turbo – un spoiler spate fix în stilul legendarului „ducktail” Carrera RS 2.7 și plafonul specific „double-bubble” subliniază caracterul distinctiv al noului 911 Sport Classic.

În interior, tiparul emblematic Pepita se regăsește pe panourile ușilor și pe centrul scaunelor, în timp ce tapițeria din piele semi-anilină în două tonuri de culoare Negru/Classic Cognac oferă un contrast elegant cu culoarea exterioară.

Designul este inspirat de originalul 911 (1964-1973) și versiunea 911 Carrera RS 2.7 (1971-1972). Personalizarea retro nu este doar la nivel vizual, ci și în privința configurării tehnice. Este vorba de un propulsor flat-six biturbo de 550 CP, cuplat la o transmisie manuală în 7 trepte.

În dotarea standard, Porsche 911 Sport Classic vine echipat cu eșapament și suspensie în setare sport.

„Modelele Heritage Design reprezintă conceptele cele mai pline de emoție ale strategiei de produs Porsche. Această abordare unică implică departamentul de design Style Porsche în colaborare directă cu Porsche Exclusive Manufaktur, pentru a reinterpreta modelele și echipamentele emblematice 911 din anii 1950 până în anii 1980 și pentru a reînvia caracteristicile de design din acele decenii”.

Alexander Fabig, vicepreședinte Porsche Individualizare și Classic

Noul Porsche 911 Sport Classic va fi produs într-o serie limitată de doar 1.250 exemplare. Livrările vor începe la vară, la prețuri care se apropie de 300.000 de euro.

Porsche Design a creat, de asemenea, un cronograf de înaltă calitate, disponibil exclusiv celor care achiziționează vehiculul în ediția de colecție. Ceasul preia numeroase detalii din noul design 911 Sport Classic.

Sursa: comunicat de presă Porsche

Distribuie acest articol!