Fisker Ocean ia cu asalt piața europeană
24.10.2022
        
Distribuie acest articol!   

Prezentat în urmă cu un an, la Salonul Auto de la Los Angeles, Fisker Ocean este deja un succes. Noul SUV electric american va ajunge până la finele lui 2022 și pe piața europeană.

Este un concurent direct pentru Tesla Model Y și Ford Mustang Mach-E, ca să le amintim pe cele din țara sa natală.

Automobilul al cărui logo reprezintă un apus de soare peste Pacific și-a făcut zilele aceste debutul pe Bătrânul Continent, în cadrul Salonului Auto de la Paris. În Europa, concurența va fi ceva mai consistentă: la modelele de mai sus se adaugă rivali deloc de neglijat, precum Hyundai Ioniq 5, Audi Q4 e-tron, MG Marvel R, BMW IX3 sau Skoda Enyaq iV.

Până acum, vânzările merg foarte bine. După deschiderea comenzilor în Europa pentru Fisker Ocean „One”, pe 1 iulie, previziunile până la sfârșitul anului 2022 sunt de 80.000 de vânzări!

După seria limitată „One”, o ediție de lansare produsă în doar 5.000 de exemplare, Fisker va oferi alte trei niveluri de echipare. Vom găsi versiunile Sport, Ultra sau Extreme, toate disponibile pe parcursul anului viitor.

Versiunea de bază va fi „Sport”, disponibilă doar cu tracțiune față. Autonomia va fi de 440 km în ciclu WLTP, iar prețul de bază începe de la 41.900 de euro, excluzând bonusurile.

Următoarea versiune va fi „Ultra”, cu cea mai mare baterie, care permite 610 km de autonomie, la prețul de 57.500 de euro. De reținut că această versiune va avea Dual Motor, deci tracțiune pe 4 roți.

Versiunea de top, denumită „Extreme”, va fi disponibilă de la 69.950 de euro. La acest preț, SUV-ul electric va avea tracțiune integrală, peste 630 km autonomie în ciclul WLTP (un record în segment, dacă cifra se confirmă!) și, bineînțeles, echipare conrespunzătoare pentru acest nivel de preț.

Măsoară aproape 4,8 metri lungime. Ca aspect, Fisker Ocean este un SUV impunător, sculptural, cu linii curate și forme contemporane, în stilul cubist întâlnit des la Fisker.

La interior impresionează masivul ecran central pivotant, cu diagonala de 17,1 inchi. Disponibil opțional, acest touchscreen oferă vizualizare portret și un mod Hollywood (landscape), 16/9 cu sunet distribuit la 360 de grade. Apropo de sunet, are un sistem audio ultra-avansat, Fisker HyperSound, cu 16 difuzoare și o putere totală de 500 W.

Fisker Ocean încorporează tehnologii inovatoare. SolarSky este un pavilion solar destul de mare, format din mini-panouri fotovoltaice și utilizat la alimentarea motorului electric. Când este pe deplin expus la soare, automobilul este capabil să producă suficientă energie pentru a parcurge până la 2.400 de mile fără emisii, iar în condiții ideale poate rula peste 3.200 de mile utilizând exclusiv razele soarelui.

SUV-ul utilizează foarte multe materiale reciclate și durabile. Tapițeria, covorașele și alte diferite elemente sunt produse din recipiente din plastic reciclate.

În Europa, Fisker și-a stabilit cartierul general în Germania. În ceea ce privește producția, aceasta se va realiza pe liniile Magna Steyr din Austria. Deocamdată, doar modelele de pre-producție au fost lansate. Producția este programată să înceapă în luna noiembrie.

Distribuie acest articol!