Vinfast VF9, un SUV (prea) mare pentru Europa
30.10.2022
        
Distribuie acest articol!   

Tânăra marcă vietnameză Vinfast atacă piața europeană cu SUV-uri complet electrice, cu o poziționare premium. VF9 este un gigant de peste 5,1 metri lungime și 2,0 metri lățime, un gabarit neobișnuit în Europa.

Phạm Nhật Vượng, un magnat vietnamez din construcții și imobiliare, a decis să intre cu gigantica sa companie Vingroup în domeniul auto. De aici a apărut Vinfast, care atacă acum piața europeană, cu o gamă completă de SUV-uri electrice premium.

VF9 va atrage priviri admirative atunci când va rula pe drumurile europene. În primul rând, datorită dimensiunilor neobișnuite, apoi, grație designului pătrățos, tipic american.

Cu aceste caracteristici, VF9 se poziționează printre SUV-urile din segmentul E, unde găsim, de exemplu, Mercedes GLS.

La bord, VF9 surprinde prin calitatea prezentării și conținutul tehnologic foarte ridicat. La fel ca Tesla, toate informațiile despre funcționarea automobilului și cele de infotainment sunt grupate pe un touchscreen imens, cu diagonala de 15,9 inch.

Sistemul inteligent de infotainment oferă acces la funcțiile de control de la bord, precum un asistent vocal și un asistent virtual.

Acest SUV gigant profită de lungimea sa pentru a oferi 7 locuri reale. Cele două locuri din spate pot transporta în condiții rezonabile un adult, pe distanțe mari.

VF9 are două versiuni pentru capacitatea acumulatorului. Cea mai mică afișează 92 kWh, iar a doua ajunge la 123 kWh. O singură putere însumată este avansată pentru cele două motoare: 408 CP.

În ambele cazuri, autonomia este confortabilă, cu 438 km pentru acumulatorul mic și 594 km pentru cel mare, conform standardelor WLTP. VF9 accelerează de la 0 la 100 km/h în 6,5 secunde și atinge viteza maximă de 200 km/h.

Dacă acest SUV pare excesiv din mai multe puncte de vedere, nu putem afirma același lucru în privința prețului, care, în ciuda dimensiunilor și puterilor afișate, începe de la 58.700 euro și ajunge la 64.100 euro. La aceste sume mai trebuie adăugată închirierea bateriilor, la un tarif de 120 euro pe lună. VinFast oferă garanție 10 ani sau 200.000 km.

Distribuie acest articol!