Next Ora Cat - o limuzină electrică premium ”made in China”, gata să atace piața europeană
16.11.2022
        
Distribuie acest articol!   

Dacă sunteți pasionați de automobile, mai ales de cele electrice, rețineți un nume, despre care veți tot auzi de-acum înainte: Ora. Parte a gigantului chinez Great Wall Motor, brandul Ora este deocamdată necunoscut în Europa, însă, cu siguranță, situația se va schimba radical în viitorul pe termen scurt și mediu.

Limuzina electrică premium Next Ora Cat s-a numărat printre vedetele ediției de anul acesta a Salonului Auto de la Paris. Tocmai a fost lansată în China și trebuie să ajungă în curând și pe piața europeană.

Ora a făcut furori la Paris, unde grupul Great Wall Motor a prezentat ultimele noutăți ale mărcilor sale Wey și Ora. Printre acestea, sedanul 100% electric denumit The Next Ora Cat, al cărui stil amintește de anumite vedete ale pieței auto europene.

Modelul și-a făcut debutul comercial în China sub numele de Ora Lightning Cat, apelativ care ar putea fi folosit și în Europa. Apropo de lansarea pe Bătrânul Continent, aceasta ar trebui să se producă până la finele anului 2023, iar comercializarea să înceapă cel târziu la începutul lui 2024.

Cu un look exterior care face trimitere la Porsche Panamera, Next Ora Cat are proporțiile unui coupé cu 4 uși și măsoară 4,87 metri în lungime. Are, așadar, gabaritul comparabil cu Tesla Model S și o aerodinamică bine lucrată, cu un Cx de 0,22, ceea ce ar trebui să se vadă la eficiență și autonomie.

Și interiorul este de inspirație premium europeană, rafinat, cu tapițerie din piele, scaune încălzite și ventilate, inserții din aluminiu și pavilion vitrat. Bordul digital combină cadranele rotunde cu un display tactil plasat central. Surprinde prezența pe lista de dotări a unui sistem de sterilizare cu ultraviolete, pentru combaterea virusurilor, bacteriilor și acarienilor.

Next Ora Cat este un model care excelează la capitolul tehnologie, cu numeroase sisteme avansate de asistență la condus, în frunte cu Ora-Pilot 3.0. Acesta este compus, printre altele, din 28 de senzori inteligenți, o cameră ADAS, radare și camere video, inclusiv una de recunoaștere facială 3D. Sistemul funcționează conectat la hărți actualizate în timp real, datorită tehnologiei 5G.

Propulsia este asigurată de două motoare 100% electrice, de 408 CP și 680 Nm, cu tracțiune integrală. Modelul este capabil să accelereze de la 0 la 100 km/h în 4,3 secunde, iar acumulatorul de 83 kWh asigură o autonomie de până la 430 km, conform ciclului WLTP.

În China, Ora Lightning Cat este comercializat la un preț de start de circa 25.900 de euro. Are patru versiuni, cea mai scumpă fiind disponibilă la 36.800 de euro. Este de așteptat ca în Europa prețurile să fie ușor mai mari, însă nu cu mult, pentru a rămâne cât mai competitive.

Distribuie acest articol!