Ford GT în versiunea finală are 800 CP și costă 1,7 milioane de euro!
15.12.2022
        
Distribuie acest articol!   

Cariera spectaculosului Ford GT se apropie de final, iar constructorul americat pregătește o ultimă versiune, foarte specială. Se va numi Ford GT Mk IV și va fi cea mai performantă variantă a acestui supercar.

Această declinare de adio este destinată exclusiv rulării pe pistă și va fi produsă în doar 67 de exemplare. O cifră special aleasă, pentru a onora originalul Ford GT Mk IV din 1967, care s-a impus de patru ori în cursa de 24 de ore de la Le Mans, între 1966 și 1969.

Lansat în anii 2005-2006, a fost inspirat de GT40 și a marcat centenarul constructorului american. Timpurile sunt în schimbare, iar acum Ford se pregătește să spună adio propulsiei termice, inclusiv spectaculosului GT.

Singura informație referitoare la performanțele acestei ediții speciale este că motorul V6 EcoBoost twin-turbo de 3,5 litri va furniza peste 800 CP. Un indiciu totuși suficient, referitor la faptul că Ford GT Mk IV va fi un supercar în adevăratul sens al cuvântului, a cărui viteză maximă va trece de 300 km/h.

Confirmările comenzilor vor veni abia în ​​primul trimestru al anului 2023, iar producția ar trebui să înceapă la primăvară.

Prețul unui GT Mk IV pleacă de la 1,7 milioane de dolari. Asamblarea va fi realizată în regim manufacturier, în facilitățile de producție ale companiei Multimatic din Markham, Ontario (Canada).

Distribuie acest articol!