Încă un Bugatti unic: Chiron Super Sport Golden Era
14.08.2023
        
Distribuie acest articol!   

În ultimii ani, pentru constructorii de ultra-lux, cu un singur model în ofertă, s-a permanentizat preocuparea de a lansa periodic unicate, versiuni ultra-exclusiviste ale respectivului model. Personalizate la nivel de artă manufacturieră, aceste unicate se vând la prețuri (și implicit, marje) fabuloase și contribuie la șlefuirea prestigiului respectivului brand.

Printre acești constructori regăsim în mod constant Bugatti, care tocmai a prezentat o nouă ediție specială. Chiron Super Sport Golden Era este un model ce face trimitere la fabuloasa istoriei a mărcii franceze care în prezent face parte din Grupul Volkswagen.

În cazul Bugatti, aspectul comercial trebuie nuanțat, având în vedere că toate exemplarele Chiron programate în producție sunt deja vândute. Ceea ce nu împiedică constructorul să lanseze în continuare ediții speciale, una mai spectaculoasă decât alta.

Cel mai recent unicat este exemplul perfect în acest sens. Pentru majoritatea clienților, lansarea unei comenzi Bugatti pleacă de la o „foaie goală”, mașina putând fi personalizată după dorința proprietarului. Iar posibilitățile sunt practic nelimitate, mai ales dacă se apelează la serviciile departamentului de personalizare al constructorului.

Acest departament este responsabil pentru cele mai incredibile și unice creații Bugatti, adevărate bijuterii tehnice. Inclusiv pentru noul Golden Era, un Chiron Super Sport special, care celebrează istoria mărcii.

Dezvăluit la Săptămâna Auto Monterey, Golden Era a fost comandat de un client care căuta „modul suprem” de a aduce un omagiu îndelungatei tradiții Bugatti. Proiectul a inclus 26 de crochiuri, reprezentând cele mai emblematice modele, de-a lungul timpului.

Astfel, celebrele Type 41 Royale din 1926, Type 57 SC Atlantic sau mai recentele EB110, Veyron și Chiron apar în schițele de pe caroserie. Pe fundal sunt reprezentate cele 3.712 de componente care dau viață legendarului motor W16, toate reproduse la scară, cu o precizie absolut remarcabilă. Desigur, totul a fost realizat manual.

Chiar și culoarea este în acest caz unică și se numește pur și simplu „Golden”. Se estompează gradual, spre „Nocturnal Black”, creând un efect spectaculos.

Desenarea exteriorului a durat peste 400 de ore de muncă, la fel ca interiorul care are câteva elemente distinctive, precum modelele EB110, Veyron și Chiron schițate pe panourile ușilor. Acestora li se adaugă Type 35, Type 57 SC Atlantic și Type 41 Royale.

Prețul acestui model unic nu a fost comunicat, dar este, fără îndoială, mult mai mare decât cei 3,8 milioane de euro, cât este prețul de bază al unui Chiron Super Sport.

Distribuie acest articol!