Lanzador, primul Lamborghini full electric
23.08.2023
        
Distribuie acest articol!   

Al patrulea model din gama Lamborghini va fi un SUV coupé cu două uși și propulsie 100% electrică. Se va numi Lanzador și nu va ajunge în producție mai devreme de anul 2028, adică abia peste patru ani.

Lamborghini a prezentat zilele trecute primele informații și imagini cu Lanzador, care deocamdată este un concept.

Ca arhitectură, avem o sportivă la granița dintre SUV coupe și crossover, într-o configurație cu două uși și 2+2 locuri. Seamănă puțin cu Urus, dar are un profil mai plonjat și un aspect general mai ”musculos”.

Pentru cei care sperau într-o întoarcere la clasic, eventual o reinterpretare modernă a lui Espada, soluția aleasă de Lamborghini poate fi dezamăgitoare. Constructorul nu riscă, așadar, nimic cu acest al patrulea model, mulțumindu-se să urmeze tendințele.

Conceptul dezvăluit la Pebble Beach, în cadrul unuia dintre cele mai selecte evenimente auto ale anului, prefigurează apariția primului Lamborghini full electric.

Nu a fost comunicată deocamdată fișa tehnică, dar a fost avansată o cifră pentru puterea maximă: 1.360 CP. De asemenea, se știe că va avea două motoare electrice și tracțiune integrală.

Cu o asemenea putere, accelerațiile brutale sunt de la sine înțelese. Compania cu sediul în Sant’Agata Bolognese promite și o „autonomie mare”, dar deocamdată nu spune nimic despre capacitatea bateriei.

Puntea spate va beneficia de un sistem de „e-torque vectoring” pentru a îmbunătăți eficiența dinamică. Mașina se va mai baza pe amortizare pneumatică, management centralizat al electronicii de înaltă performanță și chiar aerodinamică activă.

Până în 2028, când Lanzador va fi lansat în producție, fișa tehnică se va mai schimba pe ici, pe colo, mai ales că evoluția tehnologică în privința mobilității electrice de top evoluează destul de rapid.

Distribuie acest articol!