Volvo EM90, primul monovolum al suedezilor
18.10.2023
        
Distribuie acest articol!   

Acesta este primul monovolum din istoria Volvo. Este 100% electric, are la bază un model chinezesc și probabil că îi va lua prin surprindere pe mulți dintre fanii mărcii.

Zvonurile despre un monovolum electric Volvo de mari dimensiuni circulau deja de câteva săptămâni. Producătorul suedez a și comunicat oficial pe această temă, cu un teaser publicat recent.

Iar în așteptarea prezentării oficiale, surpriza a fost ”stricată” de câteva imagini difuzate de Ministerului chinez al Tehnologiei Informației și Industriei.

Măsoară 5,2 metri lungime, 2,02 metri lățime și 1,85 metri înălțime. Ampatamentul este de 3.205 mm, exact ca cel de la Zeekr 009, modelul din care este derivat și care, la fel ca Volvo, aparține de grupul chinez Geely.

Pentru a fi asimilat vizual mărcii suedeze, preia unele elemente specifice de design, precum stopurile verticale. Ca la orice model pur electric, grila frontală este închisă și în general are aerul specific monovolumelor de lux, precum Mercedes Clasa V.

Acest tip de monovolume mari de lux se vinde foarte bine în Asia, așa că o versiune cu logo Volvo nu poate decât să profite de notorietatea mărcii scandinave.

La interior oferă șase locuri, iar greutatea totală nu este de ici, de colo: 2.763 kg!

Noul Volvo EM90 va avea un motor electric de 272 CP preluat de la Zeekr 009. Nu se cunosc date referitoare la autonomie și capacitatea acumulatorului.

Rămâne de văzut dacă va fi vândut și pe piața europeană. Cu siguranță, vom afla mai multe în cadrul prezentării oficiale, programată pentru 12 noiembrie.

Distribuie acest articol!