Taisor, cel mai ieftin SUV Toyota, pleacă de la 8.600 de euro. De ce nu îl vom vedea în Europa
17.04.2024
        
Distribuie acest articol!   

Cel mai ieftin SUV Toyota va fi lansat în India, prețul de plecare fiind echivalentul a 8.600 de euro. Noul model este planificat să ajungă și pe piața din America de Sud.

Se numește Toyota Urban Cruiser Taisor și a fost dezvoltat special pentru piețele emergente. Este rezultatul unui parteneriat strategic cu Suzuki, în India, fiind derivat direct din modelul Suzuki Fronx facelift.

Taisor va concura direct cu modele precum Hyundai Venue, Renault Kiger si Nissan Magnite, toate fiind destinate unor piețe mai puțin pretențioase, precum America de Sud, Asia de Sud-Est, Africa de Sud și India.

Păstrează aceeași structură generală ca modelul original de la Suzuki, iar diferențele constau în diferite detalii, precum grila reproiectată, noi jante de 16 inch, o nouă gamă de culori și diferite finisaje.

Tabloul de bord este în esență același cu cel al lui Suzuki Fronx, cu un sistem multimedia cu display de 9 inch, Apple CarPlay și Android Auto wireless, cameră video de 360 ​​de grade, încărcare wireless a telefonului, intrare și pornire fără cheie și control automat al climatizării.

Sunt două opțiuni de propulsie, motorul principal fiind un turbo pe benzină de 1,0 litri în trei cilindri, de 100 CP. Celălalt este cu patru cilindri aspirat natural de 1,2 litri și 90 CP. În funcție de versiune, cutia de viteze poate fi manuală cu cinci trepte sau automată cu șase trepte. Dimensiunile de gabarit sunt cele de la Fronx: 3,99 metri lungime, 1,55 metri înălțime și 1,77 metri lățime.

India va fi prima și principala piață pentru Taisor. Prețul de pornire este de 774.000 de rupii, echivalentul a circa 8.600 de euro. Ulterior se va lansa și în alte zone de pe glob, precum Africa de Sud și Orientul Mijlociu. Disponibilitatea în Europa este foarte puțin probabilă, din motive evidente, legate de standardele de poluare și de siguranță.


Pentru a primi în timp real știri, analize și informații din domeniul auto, urmărește 24auto.ro pe WhatsApp Channels!

Distribuie acest articol!