Probleme pentru Jerry Seinfeld, cu vanzarea unui Porsche fals
07.02.2019
        
Distribuie acest articol!   

Compania FicaFrio, specializata in tranzactii cu vehicule de colectie, a depus o plangere impotriva celebrului comediant Jerry Seinfeld, pentru ca ar fi vandut un fals Porsche 356 din 1958. Faimosului actor i se imputa nerespectarea unui acord incheiat cu societatea americana, in urma desoperirii falsului.

Jerry Seinfeld, celebru in urma serialului care ii poarta numele, este si un mare colectionar de automobile clasice, precum si un animator TV cunoscut pentru emisiunea sa Comedians in Cars Getting Coffee, in care diferite personalitati sunt intervievate intr-o masina de colectie.

Seinfeld se afla intr-o mare incurcatura, dupa ce a vandut un Porsche 356 A 1500 GS/GT Carrera Speedster pentru suma de 1,54 milioane de dolari (aproximativ 1,35 milioane de euro) companiei americane FicaFrio Limited. Vanzarea a avut loc in martie 2006, cu ocazia unei licitatii organizate in Florida.

Masina a fost prezentata ca un model de exceptie, din „Colectia Jerry Seinfeld” si era descrisa ca „un exemplar magnific al unui Porsche rar, pur-sange”, cu particularitatea de a fi „singurul Carrera Speedster vopsit cu o culoare verde auriu”.

Compania cumparatoare a ajuns mai apoi la conlcuzia ca nu este un model autentic si nu dateaza din 1958. Jerry Seinfeld a realizat o inregistrare audio anul trecut, in iunie, cu scopul de a-si cere scuze pentru neplacerile cauzate, asigurandu-l pe cumparator ca ii va returna intreaga suma. El a cerut in schimb sa-i fie explicat cum s-a facut identificarea falsului, in conditiile in care niciun specialist din echipa sa nu a reusit aceasta performanta. Cele doua parti au incheiat un acord: Seinfeld trebuia sa ramburseze integral suma societatii FicaFrio, care se angaja, la randul ei, sa-i returneze masina. Actorul nu si-a respectat angajamentul, iar compania a decis sa-l actioneze in judecata.

Distribuie acest articol!