O Alfa Romeo Giulietta SZ, pastrata 35 de ani intr-un garaj, a fost vanduta cu 567.000 de euro
12.02.2019
        
Distribuie acest articol!   

Guvernul italian a vandut la licitatie o Alfa Romeo Giulietta SZ, un model rar, care a stat timp de 35 de ani intr-un garaj. Vechiul sau proprietar nu a reusit sa o scoata din garaj, din cauza unei probleme… la lift.

Fascinanta descoperire a avut loc in Italia, in orasul Torino. O frumoasa Alfa Romeo Giulietta SZ, nerestaurata, se afla intr-un garaj de mai bine de 35 de ani. Proprietarul sau, decedat intre timp, pastra captiva intr-un garaj aceasta bijuterie tehnica din cauza unei probleme la lift.

Exemplarul de culoare albastru deschis metalizat a fost scos la licitatie de catre guvernul italian, la sfarsitul lunii ianuarie. Superbul coupé din 1962, a carui caroserie a fost realizata din aluminiu, a fost adjudecat contra unei sume „modice” de 567.000 de euro.

Usor si foarte performant, Alfa Romeo Giulietta SZ (Sprint Zagato) era un model care a participat la numeroase curse, cele mai cunoscute fiind cea de 24 de ore de la Le Mans si Targa Florio. Motorul sau cu 4 cilindri, de 1,3 litri si 100 CP, combinat cu o greutate de numai 785 kg, ii permitea sa atinga 200 km/h. In total au fost produse doar 217 unitati Alfa Romeo Giulietta SZ.

Distribuie acest articol!