Al doilea exemplar Ferrari Enzo, scos la vânzare la peste 2 milioane de euro
28.03.2020
        
Distribuie acest articol!   

Un exemplar special Ferrari Enzo a fost scos la vânzare în Anglia, prin intermediul unei case specializate în tranzacții cu automobile de lux, clasice și de înaltă performanță.

Enzo face parte dintr-o serie de modele legendare ale constructorului italian Ferrari. Descendent al celebrelor GTO, F40 și F50, a luat forma unui supercar autentic și a apărut la momentul potrivit pentru a rivaliza cu Porsche Carrera GT și McLaren-Mercedes SLR.

A fost vândut în 400 de exemplare, iar în prezent este unui dintre cele mai apreciate modele Ferrari în lumea colecționarilor. Cu un motor V12 de 660 CP sub capotă și cu tehnologie derivată din Formula 1, s-a impus la vremea respectivă ca unul dintre cele mai performante supercaruri din lume.

Cel de-al doilea exemplar Ferrari Enzo a fost scos vânzare prin intermediul casei britanice Tom Hartley, specializată în tranzacții cu automobile de lux, clasice și de înaltă performanță. Kilometrajul afișează 6.459 km, iar prețul de vânzare este de peste 2 milioane de euro.

Exemplarul a fost prezentat în 2002 și a fost condus de Michael Schumacher în persoană. Apoi a fost livrat apoi unui client italian, în 2004, care l-a păstrat până în 2014, când a ajuns într-o celebră colecție privată din Marea Britanie, care număra nu mai puțin de cinci supercaruri Ferrari.

Distribuie acest articol!