VIDEO: Originea numelui Mercedes
16.04.2020
        
Distribuie acest articol!   

Dacă sunteți pasionați de automobile și doriți să descoperiți mai multe despre istoria auto vă recomandăm videoclipul de mai jos, realizat de Mercedes. Constructorul german prezintă într-un scurt metraj de circa două minute (în engleză), de unde vine numele complet al brandului Mercedes-Benz.

Acest film, format dintr-o succesiune de desene animate, a fost realizat de Stefan Heller, împreună cu trei studenți (Annarita Matuschka, Eduard Losing și Dirk Michael Flach) de la Academia de Artă și Design din Stuttgart.

Filmul ne reamintește de Gottlieb Daimler și Carl Benz, cei au dezvoltat în 1886, în paralel, ceea ce considerăm astăzi a fi primele automobile. Imaginile evidențiază și prima deplasare pe o distanță lungă efectuată cu un automobil, în 1888, de către Bertha Benz, soția lui Carl, la volanul celui de-al treilea Patent Motorwagen, pentru ca mai apoi să ne dezvăluie originea numelui Mercedes.

Mercedes Jellinek, la vârsta de 11 ani

În 1900, consulul și omul de afaceri austro-ungar Emil Jellinek, la volanul unui automobil Daimler pe care l-a numit Mercedes, după prenumele fiicei sale, a participat la o serie de curse auto. Ca urmare a succeselor înregistrate în competiții, Daimler decide să folosească numele Mercedes la toate automobilele sale, începând din 1902.

Denumirea Mercedes-Benz datează de la fuziunea Daimler cu Benz, din 1926, realizată pentru a face față dificultăților economice. Cu această ocazie, binecunoscuta stea Mercedes, în trei colțuri, a fost inserată în coroana cu lauri a lui Benz, pentru a da naștere logo-ului pe care îl cunoaștem cu toții, astăzi.

În zilele noastre, Daimler este numele grupului căruia îi aparțin mărcile Mercedes-Benz, Daimler Trucks și smart. La finalul clipului ni se reamintește că această istorie este povestită cu ajutorul modelelor expuse la Muzeul Mercedes de la Stuttgart.

Distribuie acest articol!