Misterioasa poveste a unui Ferrari F40 ”irakian”
09.05.2020
        
Distribuie acest articol!   

Un exemplar Ferrari F40 localizat în Irak este subiect de speculații. S-ar putea să fi făcut parte din vasta colecție de rarități auto pe care a deținut-o Uday, fiul lui Saddam Hussein.

Ca marea majoritate a dictatorilor, Saddam Hussein se folosea de putere pentru a aduna o avere pe măsură atât pentru el, cât și pentru apropiații săi. Uday Hussein, unul dintre cei cinci copii ai celui care a condus Irakul între 1979 și 2003, și-a constituit o impresionantă colecție de automobile, formată din aproape o mie de modele deosebite. Printre acestea se număra și celebrul Lamborghini LM002 pe care presa internațională l-a făcut celebru după ce a fost distrus de forțele armate americane, în timpul eliberării țării, în 2003.

Uday Hussein ar fi ordonat distrugerea mașinilor sale de lux înainte ca forțele militare americane să ocupe Bagdadul. Credibilitatea informațiilor fragmentate, venite din surse irakiene, ridică o serie de întrebări referitoare la un exemplar Ferrari F40, ce pare că ar fi scăpat de la distrugere. Au circulat o serie de informații referitoare la locul unde s-ar afla acest Ferrari F40. Se pare că mașina ar fi fost recuperată imediat după căderea dictaturii și ascunsă într-un garaj din Irak, însă nu se știe nimic cert.

Încă nu a putut fi verificată nici veridicitatea informațiilor referitoare la o filmare realizată la începutul lunii trecute, în care un Ferrari F40, atribuit lui Uday Hussein, rulează cu viteză redusă în orașul Erbil, din nordul Irakului. Din cauza drumurilor foarte proaste din această țară, a condițiilor climatice dificile și absenței întreținerii, F40 ar fi suferit destule daune la caroserie și habitaclu. Se știe că în urmă cu o jumătate de an, exemplarul filmat era în posesia unui colecționar irakian. Un subiect de urmărit!

Distribuie acest articol!