Hyundai lansează brandul Ioniq, sub care va reuni toate modelele electrice
10.08.2020
        
Distribuie acest articol!   

Hyundai a anunțat că modelele sale electrice vor fi reunite sub un nou brand, care se va numi Ioniq.

În următorii patru ani, trei noi modele electrice Hyundai își vor face apariția, urmate, în anii următori, de altele. Toate vor combina capabilitățile actualelor modele electrice, ca de pildă încărcarea ultrarapidă sau interiorul spațios, cu viitoare inovații care vizează designul, tehnologia și serviciile integrate.

Cele trei modele anunțate la începutul carierei nouli brand electric vor fi Ioniq 5, 6 și 7, numere pare urmând a fi utilizate pentru turisme, iar cele impare pentru SUV-uri.

Primul model va fi Ioniq 5, un crossover programat să apară în 2021. Va fi dezvoltat pe baza conceptului Hyundai 45 EV, prezentat la ultima ediție a Salonului de la Frankfurt. Stilul abordat în designul acestuia se va regăsi la toate modelele viitoare Ioniq.

In 2022, va urma sedanul Ioniq 6, derivat din conceptul Prophecy, prezentat în martie anul acesta, iar în 2024 va fi lansat un SUV de dimensiuni mari, Ioniq 7.

Toate modelele Ioniq vor folosi Electric Global Modular Platform (E-GMP), care se remarcă prin capacitatea de încărcare rapidă și despre care Hyundai spune că va permite reimaginarea interiorului unui automobil, în sensul de a-l transforma într-un spațiu inteligent.

În fine, pentru cei care nu cunosc originea numelui Ioniq, acesta a fost folosit de Hyundai pentru prima oară în 2016, la un model compact oferit atât în versiune clasică de propulsie, cât și hibrid plug-in sau 100% electrică.

Distribuie acest articol!