Un Ferrari Mondial, scos de sub apă după 30 de ani!
13.09.2020
        
Distribuie acest articol!   

Furat în 1994, acest Ferrari Mondial fabricat în 1987 a fost regăsit pe fundul apei, la Amsterdam.

Un Ferrari Mondial furat în Olanda, în 1994, a fost găsit 26 ani mai târziu într-un canal, la Amsterdam. Presa locală a relatat că sportiva italiană a fost descoperită de o echipă de scafandri a pompierilor olandezi, cu ocazia unui exercițiu de antrenament pe canalul navigabil IJ din Amsterdam.

Poliția a fost informată în iunie și a organizat o acțiune de scoatere a mașinii de sub apă, însă misiunea s-a dovedit destul de complicată. În cele din urmă s-a apelat la armată, care a reușit să scoată mașina din apă.

Poliția nu a găsit nicio urmă în mașină care ar fi putut conduce spre autorii furtului. Epava a fost trimisă asiguratorului, iar mai apoi a ajuns la casat. Dar până la urmă acest exemplar Ferrari Mondial nu a mai fost distrus, iar compania care a intrat în posesia lui a decis să îl expună. Numeroși colecționari s-au interesat deja de mașină, completă sau pentru piese. Mai există și posibilitatea să fie expusă într-un muzeu.

Ferrari Mondial a fost produs între 1980 și 1993, în mai multe variante (Mondial 8, Mondial Quattrovalvole, Mondial Cabriolet, 3.2 Mondial, Mondial T). Cu o arhitectură de 2+2 locuri și dotat cu un motor V8 amplasat în poziție centrală spate, este unul dintre cele mai apreciate modele produse la Maranello.

Sursa foto: Facebook / De Ooyevaar Autodemontage

Distribuie acest articol!