Un Porsche 911 IROC RSR care i-a aparținut lui Pablo Escobar, scos la vânzare pentru 2,2 milioane de dolari!
29.03.2021
        
Distribuie acest articol!   

Baronul columbian al drogurilor Pablo Escobar a concurat la câteva curse și a deținut acest bolid până la moartea sa.

Din când în când, lumea colecționarilor auto are parte de câte o vânzare deosebită, a unor piese cu istorii aparte. Este și cazul acestui exemplar Porsche 911 de curse, printre proprietarii căruia s-a numărat și faimosul baron columbian al drogurilor din anii 1980, Pablo Escobar.

Vorbim aici despre un Porsche galben oferit spre vânzare pe website-ul american specializat în automobile deosebite Atlantis Motor Group, la prețul de 2,2 milioane de dolari. Este un exemplar excepțional, un Porsche 911 IROC RSR datând din 1974. Motorul de 3,0 litri, cu 6 cilindri în linie, dezvoltă o putere maximă de 318 CP la 7.800 rot/min.

Valoarea acestui model nu este dată doar de celebritatea celui care i-a fost proprietar, ci și de faptul că doar 15 exemplare din această serie  (în versiunea de 3,0 litri) au fost produse, pentru a participa la seria International Champions Race (IROC).

Mașina este în stare foarte bună, după cum se poate vedea, deși a avut mai mulți proprietari după moartea lui Escobar, din 1993.

Distribuie acest articol!