Transylvania Classic 2021, pe 12-14 august, la Sibiu
01.07.2021
        
Distribuie acest articol!   

Între 12 și 14 august 2021, orașul Sibiu va fi din nou punctul de întâlnire al mașinilor clasice și al celor electrice, iar pe parcursul celor trei zile, echipajele înscrise în competiția Transylvania Classic și Transylvania Electric vor descoperi un traseu spectaculos și plin de provocări.

Transylvania Classic, competiția dedicată vehiculelor clasice și vehiculelor electrice, se va desfășura în perioada 12-14 august și va include cele mai spectaculoase drumuri din județul Sibiu. În cele trei zile de concurs concurenții vor parcurge peste 400 de kilometri descoperind locuri de poveste din județ.

Raliul de regularitate dedicat mașinilor istorice și mașinilor electrice face parte și anul acesta din calendarul Internațional al Federației Internaționale a Vehiculelor Istorice (FIVA), alături de alte evenimente prestigioase din întreaga lume, la eveniment putând însă lua startul atât șoferi amatori, cât și piloți profesioniști.

Concurenții se pot înscrie la una din categorii pe website-ul oficial, iar la categoria Transylvania Classic vehiculele sunt împărțite pe categoriile B, C, D, E, F, G și H în funcție de anul de fabricație al mașinii între 1900 și 1990. De asemenea, va exista, la fel ca și la alte mari competiții internaționale, categoria Young Timer pentru mașini produse după 1991.

La categoria Transylvania Electric se pot înscrie echipaje cu orice model de mașină electrică, indiferent de anul de fabricație, obiectivul principal fiind de a promova acest tip de mobilitate.

„În fiecare an încercăm să aducem lucruri noi care să atragă cât mai mulți pasionați de mașini clasice și electrice la Sibiu. Vom face toate pregătirile pentru a avea un raliu sigur și în același timp să oferim o experiență frumoasă participanților și pasionaților care urmăresc evenimentul de pe margine, la fel ca și până acum”, a spus Sorin Itu, organizatorul evenimentului.

Sursa: comunicat de presă Transylvania Classic

Distribuie acest articol!