Noul model Dacia cu 7 locuri va fi prezentat la Salonul de la München
08.07.2021
        
Distribuie acest articol!   

Dacia a anunțat oficial că va prezenta, în premieră mondială, un nou model cu 7 locuri, în septembrie, la Salonul Auto de la München. Înainte de a fi expusă la acest eveniment, noutatea va fi dezvăluită online, pe 3 septembrie 2021.

Aceasta este următoarea noutate în gamă, după noua generație Sandero și Logan, mezina electrică Spring și versiunea facelift de la Duster. Comercializarea va demara în cursul anului viitor.

Comunicatul de presă vorbește despre un model nou, cu 7 locuri, ”familial și ultra-polivalent”, însă fără a da mai multe detalii despre arhitectură. Având în vedere tendințele actuale de pe piață, este de așteptat să fie un crossover, care să îmbine spațiul practic al unul break cu alura robustă împrumutată de la SUV-uri.

Noul model va înlocui în gamă monovolumul Lodgy și break-ul Logan MCV. Va folosi platforma tehnică CMF-B, inaugurată pe Renault Clio V și preluată deja la noua generație Dacia Logan și Sandero. Lungimea totală ar trebui să fie de circa 4,50 metri, aproape la fel ca cea de la MCV, însă ampatamentul va fi mărit, pentru a putea oferi spațiu interior suficient pentru 7 persoane.

Interiorul va prelua o serie de elemente de la planșa de bord și dotările existente pe cea mai nouă generație Logan și Sandero. Presa auto din Franța specupează pe tema motorizărilor, afirmând că acesta ar putea fi primul model de la Dacia care să beneficieze de tehnologia hibridă E-Tech de la Renault.

Distribuie acest articol!