Pasiune nemăsurată: un american a cumpărat opt exemplare Mercedes SLR McLaren!
03.08.2021
        
Distribuie acest articol!   

Pasiunea unui bogat agent imobiliar american pentru Mercedes SLR McLaren este atât de mare, încât a ajuns să dețină nu mai puțin de opt exemplare. Și nu vorbim despre un banal automobil, ci despre un supercar care în prezent se vinde cu cel puțin 250.000 de euro și este unul dintre cele mai costisitoare automobile, din punct de vedere al întreținerii și consumabilelor.

Însă, când pasiunea este mare, nimic nu poate constitui un impediment. Iar pentru un colecționar înrăit, preferința pentru un anumit model poate duce și la astfel de gesturi, chiar dacă asta presupune cheltuirea unei averi deloc modeste!

Manny Khoshbin este un exeplu foarte bun, în acest sens. Vorbim despre un agent imobiliar, evident foarte bogat, și un iubitor de mașini frumoase.

Datorită succesului profesional, a reușit să dețină o colecție impresionantă  de automobile. Admiră în mod deosebit Bugatti: deține două exemplare Veyron, dar și un Chiron, personalizat de casa Hermes.

Însă marea sa slăbiciune a rămas Mercedes SLR McLaren. Atât de mare încât a achiziționat recent încă două exemple pentru a-și completa colecția, care astfel a ajuns la 8 exemplare din acest model!

La momentul lansării, în 2003, un Mercedes SLR McLaren costa circa 400.000 de euro. Astăzi, un exemplar rulat costă între 250.000 și 380.000 de euro, în funcție de starea tehnică.

Dezvoltat în comun de Mercedes-Benz și McLaren, modelul a fost creat pentru a celebra parteneriatul dintre cele două entități, din Formula 1. Sub capotă se află un V8 de 5,4 litri și aproape 650 CP. Atinge viteza maximă de 337 km/h și accelerează de la 0 la 100 km / h în 3,7 secunde.

Apropo de SLR McLaren: spre finalul carierei a fost lansată și o versiune speedster, supranumită Stirling Moss și produsă în doar 75 de exemplare. Particularitatea acestei versiuni, comercializată la prețul de 750.000 de euro, este caroseria deschisă și lipsa parbrizului.

Distribuie acest articol!