Dacia Spring este cel mai de succes model electric de pe piața din România
13.04.2022
        
Distribuie acest articol!   

Dacia anunță că primul său model 100% electric, supermini-ul Spring, a depășit 5.000 de exemplare vândute în România. Este, de departe, cel mai de succes automobil pur electric de pe piața autohtonă.

Conform comunicatului de presă, un client din București a devenit posesorul celui de-al 5.000-lea vehicul Dacia Spring vândut pe piaţa din România. Autoturismul, de culoare Lightning Silver, a fost achiziționat prin intermediul programului de reînnoire a parcului auto național, Rabla Plus.

Încă de la lansarea sa comercială, Dacia Spring s-a impus ca lider detașat al pieței vehiculelor electrice din România, ajungând să dețină aproape un sfert din vânzările acestui segment. Un succes comercial incontestabil, în ciuda gravelor probleme de siguranță pe care le are acest model derivat din Renault K-ZE și produs în China.

La nivel european, la sfârşitul lunii martie se aflau deja în circulație aproape 40.000 de vehicule Dacia Spring. Cele mai multe dintre acestea fuseseră înmatriculate în Franţa (peste 18.000 de unităţi), Italia (6.700 de unităţi) şi Germania (5.100 de unităţi).

Conform HotNews.ro, Spring costa de la 18.100 euro în toamna lui 2021, dar după două scumpiri pornește acum de la 20.300 euro. Prin Rabla Plus, prețul este de 10.150 euro.

Sursa: comunicat de presă Groupe Renault România

Distribuie acest articol!