Muzeul Guggenheim Bilbao aduce un inedit omagiu automobilului
06.05.2022
        
Distribuie acest articol!   

Celebrul muzeu de artă contemporană Guggenheim din Bilbao, recunoscut pentru inițiativele spectaculoase în materie de evenimente culturale, găzduiește în această perioadă o expoziție cu specific… auto. Este primul astfel de eveniment care aduce un omagiu automobilului.

Denumită ”Motion. Autos, Art, Architecture”, expoziția a fost vernisată 8 aprilie, în prezența lui Herbert Diess, CEO al Grupului Volkswagen.

Expoziția, amenajată într-un decor deosebit, semnat de Frank Gehry, va rămâne deschisă până pe 18 septembrie 2022. Inițiativa acestui eveniment îi aparține arhitectului Sir Norman Foster, un mare cunoscător al istoriei automobilului.

Automobilul este prezentat sub multiple aspecte, în special din perspectiva prezenței sale în artă. Sunt expuse lucrări semnate de numeroși artiști contemporani, în frunte cu Andy Warhol, Donald Judd sau Giacomo Balla.

„Galeria Viitorului” reunește schițe ale studenților recrutați de la 15 școli de design și arhitectură. Tinerii își expun viziunile în privința automobilului din viitor. Există chiar un proiect special pe această temă, inițiat de Universitatea Yale, în cooperare cu designerii de la Volkswagen.

Concernul german este partenerul principal al evenimentului expozițional de la Bilbao, care face parte din politica sa culturală. Volkswagen este partener în numeroase inițiative ale unor muzee de artă de pretutindeni. La Bilbao, Grupul Volkswagen este prezent cu toate mărcile sale, inclusiv cele prestigioase, precum Bentley sau Bugatti. Printre piesele expuse se numără câteva dintre reperele din istoria grupului, începând cu un Beetle din 1951.

Expoziția are chiar și o coloană sonoră originală dedicată, creată de Nick Mason, bateristul de la Pink Floyd, care este un mare cunoscător al istoriei automobilului, un pasionat colecționar și un bun pilot.

Mai multe detalii despre expziția ”Motion. Autos, Art, Architecture” puteți găsi AICI.

Distribuie acest articol!