Acest Mercedes-Benz este cel mai scump automobil din lume
23.05.2022
        
Distribuie acest articol!   

Un exemplar rarisim Mercedes-Benz a devenit cel mai scump automobil din lume, după ce a fost cumpărat cu suma record de 142 de milioane de dolari. Este vorba de unul din cele două exemplare ale modelului Mercedes-Benz 300 SLR Uhlenhaut Coupé, produs în 1955.

Mașina a fost vândută în cadrul unei licitații cu circuit închis organizată la Muzeul Mercedes-Benz de la Stuttgart, fără ca numele cumpărătorului să fie făcut public. Suma obținută din această vânzare va fi folosită la crearea unui fond pentru finanțarea proiectelor educaționale.

Astfel, precedentul record, stabilit în 2018, a fost depășit cu mult. Atunci, un Ferrari 250 GTO din 1962 s-a vândut cu 70 de milioane de dolari.

Prețul extrem de mare se explică prin faptul că se întâmplă foarte rar ca un model de curse atât de vechi și de puternic să fie scos la licitație, cele mai multe fiind bine păstrate în muzee sau în colecții private.

De numele inginerului Rudolf Uhlenhaut este legat programul de motorsport de la Mercedes, din acea perioadă. El este considerat, de asemenea, părintele modelelor Mercedes-Benz 300 SL și 300 SLR.

Motorul dezvolta 300 CP, ceea ce permitea atingerea unei viteze maxime de 300 km/h. Suficient pentru ca Mercedes-Benz 300 SLR Uhlenhaut Coupé să fie cea mai rapidă mașină din lume, la vremea sa.

Au fost asamblate doar două exemplare, iar scopul a fost clar, de a domina lumea sportului cu motor, în 1956. Însă Mercedes s-a retras brusc din toate competițiile, la sfârșitul anului 1955, drept urmare acest model nu a mai concurat niciodată.

Cumpărătorul a acceptat ca exemplarul să rămână accesibil publicului, la diferite ocazii speciale. Celălalt exemplar 300 SLR Uhlenhaut Coupé a rămas în proprietatea companiei, fiind expus în continuare la Muzeul Mercedes-Benz din Stuttgart.

Distribuie acest articol!