Volkswagen ID.6: ce se știe despre viitorul ”Passat electric”
01.06.2022
        
Distribuie acest articol!   

Dacă pe piața din China modelul Volkswagen ID.6 este un SUV electric, în Europa acest indicativ va desemna un sedan de categorie medie, care ar urma să înlouiască binecunoscutul Passat.

Pe marginea acestui model s-au făcut deja numeroase speculații, motiv pentru care vom trece în revistă aici cele mai importante detalii avansate până acum referitoare la ID.6, modelul european.

La Volkswagen, ID.6 este un nume destul de curios. În China, acesta se referă la un SUV 100% electric de talia unui Touareg. În Europa, el desemnează omologul electric al lui Passat, care a fost prezentat în 2018, sub forma unui concept.

Versiunea finală de producție a sedanului electric de dimensiunea unui Passat, denumit intern „VW Aero B”, ar putea fi lansată în cursul acestui an. Este continuarea logică a ceea ce am văzut în 2018, prin conceptul VW ID. Vizzion, respectiv în 2019, când a fost dezvăluit conceptul de break ID. Space Vizzion. Acesta din urmă făcea trimitere la un sedan ce cocheta cu zona de lux și măsura 5,11 metri lungime.

La fel ca toate modelele electrice de la Volkswagen, Aero B se bazează pe platforma electrică modulară MEB. Va fi disponibil cu tracțiune spate sau integrală, iar varianta cu două motoare electrice (câte unul pe fiecare punte) s-ar putea să aibă și o declinare GTX, sportivă.

Este de așteptat ca interiorul să fie inspirat de la conceptul de break prezentat în 2019, la Los Angeles. ID. Space Vizzion era echipat cu un mic ecran în spatele volanului și un display tactil de mari dimensiuni plasat deasupra consolei centrale.

Pe conceptele Vizzion Volkswagen instalase două motoare electrice, cuplate la toate cele patru roti, cu o putere de 225 kW (306 CP) și o viteză maximă de 180 km/h. Bateria de 111 kWh ar trebui să asigure o autonomie de până la 665 de kilometri.

Viitorul ID.6 este așteptat cu mult interes, având în vedere că este primul sedan 100% electric pe care îl va lansa cel mai mare producător european de automobile. Practic, acesta va fi urmașul binecunoscutului Passat, în noul context al electrificării industriei auto.

Distribuie acest articol!