Regele Charles al III-lea, un colecționar aparte
22.05.2023
        
Distribuie acest articol!   

Recenta încoronarea regelui Charles al III-lea și a reginei Camila ne oferă prilejul să readucem în discuție pasiunea locatarilor de la Palatul Buckimgham pentru automobile. Familia regală britanică este cunoscută de multă vreme pentru dragostea pentru vehicule, iar noul rege, evident, nu face excepție.

Spre deosebire de ceilalți membri ai familiei regale, regele Charles al III-lea s-a remarcat în special prin alegerea automobilelor sale, care respectă mediul înconjurător.

Cu un garaj de 6,3 milioane de lire sterline, este evident că Charles al III-lea este un mare iubitor de mașini. Regele a dat o notă regală flotei sale personale, formată din multe modele de epocă produse de case prestigioase, precum Aston Martin, Rolls-Royce, Jaguar sau Bentley. Nu este un colecționar obișnuit și încearcă să își arate preocuparea pentru protejarea mediului, prin modul în care utilizează automobilele.

Fiind un fan Aston Martin, a primit un clasic DB6 din 1970, la cea de-a 21-a aniversare, în urmă cu mai bine de 50 de ani. Deși era un model foarte potrivit pentru un rege, acest automobil a suferit transformări majore pentru a se potrivi principiilor sale.

Așa cum îi stă bine unui adept al protejării planetei, în 2008 el a cerut transformarea modelului DB6 MK II Vantage Volante pentru a putea funcționa cu un amestec de bioetanol pe bază de vin și brânză. Reamintim, DB6 a fost folosită de Prințul și Prințesa de Wales când au călătorit de la Palatul Buckingham la Clarence House, după nunta lor din 2011.

Regele Charles al III-lea deține o serie de modele Aston Martin, inclusiv un V8 Vantage Volante primit de la Emirul Bahrain și un V8 Virage Volante.

De asemenea, a fost printre primii care au intrat în posesia primului model complet electric de la Jaguar, I-Pace, în 2018. Vopsit într-o culoare unică, care nu a fost disponibilă pentru alți clienți Jaguar, exemplarul regal are o valoare estimată la aproximativ 10 milioane de lire sterline. Este folosit în prezent la diferite evenimente oficiale, cum a fost recenta călătorie a regelui în Germania și Franța.

Însă modelul preferat al regelui este DB6 de la Aston Martin. De altfel aceasta a fost marca favorită și a mamei sale, regretata regină Elisabeta a II-a.

Distribuie acest articol!