Un nou record de preț pentru Ferrari, dar cel mai scump automobil din lume rămâne, de departe, un Mercedes
20.11.2023
        
Distribuie acest articol!   

Cu doar câteva zile în urmă am fost martorii unui nou episod din povestea fascinantă și fără de sfârșit a celui mai scump automobil din lume. Prilejul l-a constituit vânzarea la licitație a unei mașini excepționale, care a stabilit un nou record de preț pentru un Ferrari.

Un exemplar al legendarului 250 GTO adjudecat recent, la licitația Sotheby’s din New York, a devenit cel mai râvnit Ferrari și al doilea cel mai scump automobil din lume.

Deși suma de 51,7 milioane de dolari (inclusiv taxele), cu care s-a vândut această mașină, reprezintă un nou record pentru un Ferrari, ea rămâne la mare distanță de recordul absolut, deținut de un Mercedes.

Mercedes-Benz 300 SLR Uhlenhaut Coupé

Primul loc în topul celor mai scumpe mașini din lume rămâne atribuit unuia din cele două exemplare Mercedes-Benz 300 SLR Uhlenhaut Coupé. Acesta a fost adjudecat în 2022, pentru 135 de milioane de euro, în cadrul unei licitații desfășurate într-un cadru restrâns, la Muzeul Mercedes din Stuttgart.

Exemplarul 250 GTO vândut recent de RM Sotheby’s, la New York, este singurul echipat inițial cu caroseria „Tipo 1962” și un V12 cu cilindreea mai mare, de 4,0 litri. A fost fabricat în 1962 și a aparținut timp de 38 de ani unui colecționar american.

S-a sperat la 60 de milioane de euro, dar probabil a fost o țintă prea ambițioasă, deși prețurile la licitații nu scad, iar sectorul merge în general bine.

Precedentul record de preț pentru un Ferrari a aparținut unui alt Ferrari 250 GTO, vândut în 2018, tot de Sotheby’s, pentru 48 de milioane de dolari. A fost o sumă nemaiatinsă la vânzarea unui automobil, care a poziționat 250 GTO, la momentul respectiv, în postura celui mai scump automobil din toate timpurile.

Distribuie acest articol!