Un automobil care i-a aparținut lui Ayrton Senna este de vânzare!
13.05.2024
        
Distribuie acest articol!   

Actualul proprietar a achiziționat mașina din Portugalia, acolo unde a avut rezidența Ayrton Senna. Legendarul pilot de Formula 1, de la a cărui tragică dispariție s-au împlinit zilele trecute deja trei decenii, a contribuit nemijlocit la dezvoltarea acestul model.

Dacă este să vorbim despre un pilot din istoria Formulei 1 care să întrunească admirația unanimă a fanilor, acesta este, fără îndoială, Ayrton Senna. Iar faptul că acest exemplar Honda NSX roșu i-a aparținut campionului brazilian nu face decât să ridice valoarea automobilului.

Ayrton Senna a colaborat cu Honda la dezvoltarea modelului NSX, unul dintre cele mai cunoscute creații sportive ale constructorului nipon. Așadar, această Honda NSX roșie este rodul unei colaborări de excepție.

Senna a avut o afecțiune deosebită pentru acest model, la volanul căruia a fost fotografiat sau filmat de mai multe ori. Este celebru, de pildă, filmul în care el a pilotat acest model pe circuitul Suzuka, folosind tehnica „călcâi-vârf”, care constă în folosirea aceluiași picior la pedala de frână și cea de accelerație, pentru a menține mașina într-un echilibru perfect, la schimbarea vitezelor.

Versiunea în cauză a aparținut primei generații a sportivei NSX, la care a contribuit brazilianul. În semn de mulțumire, Honda i-a oferit mai multe exemplare, în cadrul parteneriatului. Exemplarul Honda NSX scos acum la vânzare este vopsit în roșu, celelalte două fiind negre.

În ceea ce privește prețul acestui model fabricat în 1991, este estimat la circa 622.000 de dolari. Este un cost ridicat, cu siguranță, dar poate fi privit și ca o investiție, având în vedere că a aparținut unuia dintre cei mai mari piloți de Formula 1 din istorie.

Între timp NSX a evoluat mult, versiunea modernă fiind cu motorizare hibridă, excepțională din punct de vedere al performanțelor. Însă a intra în posesia unui exemplar clasic, care i-a aparținut lui Senna, este ceva fantastic.

Cu 62.900 de kilometri la bord, mașina este în stare excelentă. Are sub capotă un motor V6 atmosferic de 3,0 litri, care dezvoltă 283 CP, și cutie de viteze manuală. În prezent este expusă la salonul Senna de la Silverstone, creat în onoarea triplului campion mondial de Formula 1.

Senna locuia în sudul Portugaliei, unde a și păstrat această mașină. Actualul proprietar, Robert McFagan, a cumpărat-o în timpul unei călătorii în Algarve, în 2013.

Sursa foto: AutoTrader


Pentru a primi în timp real știri, analize și informații din domeniul auto, urmărește 24auto.ro pe WhatsApp Channels!

Distribuie acest articol!