BMW 320d EfficientDynamics Edition, disponibil si in Romania
29.06.2010
        
Distribuie acest articol!   

BMW isi demonstreaza inca o data expertiza in a produce automobile eficiente care pastreaza placerea de a conduce la un nivel ridicat. Noul BMW 320d EfficientDynamics Edition a fost prezentat in premiera cu ocazia editiei 2009 a Salonului Auto de la Frankfurt si este disponibil acum si pe piata din Romania. Aceasta versiune sedan unica se remarca cu un consum al combustibilului de numai 4,1 litri de motorina la 100 km si un nivel al emisiilor CO2 de 109 grame per km in ciclul de testare EU, cu un maxim al puterii de 163 CP.

Motorul diesel cu 4 cilindri, capacitate de 2,0 litri, al acestui model dispune de un bloc motor din aluminiu, turbocompresie cu geometrie variabila a turbinei si injectie directa common rail de ultima generatie. Intregul automobil a fost inca o data modificat pentru un standard si mai ridicat de eficienta cu o aerodinamica optimizata, diferential cu rapoarte mai lungi si volanta dubla inovatoare, ce incorporeaza un pendul centrifugal.

Toate acestea fac din BMW 320d EfficientDynamics Edition modelul cel mai eficient si cu cele mai mici emisii din intreaga gama actuala a marcii BMW.

Punctul de plecare in dezvoltarea motorului pentru BMW 320d EfficientDynamics Edition este propulsorul cu carter integral din aluminiu, turbocompresie si cea mai noua generatie a injectiei directe common rail, disponibil deja in diverse versiuni de putere la BMW 316d, BMW 318d si BMW 320d. Motorul se evidentiaza in special datorita raspunsului excelent inca de la turatii mici. Inovatorul pendul centrifugal, incorporat in volanta dubla, impreuna cu rapoartele mai lungi ale transmisiei, contribuie la reducerea semnificativa a nivelului turatiei propulsorului la orice viteza de rulare, cu un impact semnificativ pentru scaderea consumului.

Caracteristicile dinamice ale unui model BMW reies si din acceleratia automobilului, sprintul de la 0 la 100 km/ora se realizeaza in numai 8,2 secunde, iar BMW 320d EfficientDynamics Edition accelereaza in treapta a cincea, de la 80 la 120 km/ora, in 9,6 secunde. Viteza maxima atinsa este de 225 km/ora.

BMW 320d EfficientDynamics Edition dispune de o gama completa de tehnologii care contribuie la reducerea atat a consumului de combustibil, cat si a emisiilor si care deja sunt oferite standard la alte modele BMW Seria 3. Spre exemplu, Brake Energy Regeneration (recuperarea energiei la franare) cupleaza alternatorul pentru alimentarea acumulatorului doar in momentul franarii, lasand motorul sa dezvolte puterea liber pe acceleratii. Functia Auto Start Stop opreste motorul chiar si in cazul unei scurte stationari in trafic, astfel ca se evita orice consum inutil de combustibil la relanti. Indicatorul treptei de viteze recomandate de la BMW 320d EfficientDynamics Edition ofera informatiile necesare soferului pentru un condus economic. Operarea activa si inteligenta a mai multor sisteme permite reducerea consumului de energie si pastreaza puterea motorului pentru acceleratie. De exemplu, compresorul de aer conditionat de motor poate fi decuplat printr-un ambreiaj magnetic, EPS Electronic Power Steering (servodirectia electrica) opereaza numai atunci cand se roteste volanul sau pompa electrica de apa care este operata electric.

BMW continua politica EfficientDynamics si ofera noul model la acelasi pret de lista cu modelul BMW 320d. Prin urmare BMW 320d EfficientDynamics este disponibil pe piata din Romania de la 28.950 euro fara TVA.

Distribuie acest articol!