Onvo L60, un nou concurent pentru Tesla Model Y
29.05.2024
        
Distribuie acest articol!   

Cu Onvo L60, Nio pleacă la vânătoare în ograda liderului Tesla Model Y. Noul SUV electric promite deja autonomie de peste 1.000 km.

Constructorul chinez premium Nio marchează a zecea aniversare prin lansarea unui nou brand, Onvo, cu o poziționare mai generală, pentru a atrage mai mulți clienți. Iar primul model, tocmai lansat la Shanghai, își va face apariția în curând și în Europa.

Onvo înseamnă „în călătorie”, iar noul brand beneficiază de tehnologiile și know-how-ul Nio în vehiculele electrice, inclusiv de rețeaua de schimb de baterii. Onvo L60 este un SUV compact 100% electric, destinat familiilor, care își propune să capteze o parte de piață de la Tesla.

Cu o lungime de 4,82 metri, o lățime de 1,93 metri și o înălțime de 1,62 metri, Onvo L60 adoptă un stil rafinat, cu linii elegante și sportive, care etalează o aerodinamică elaborată, cu un Cd de 0,229, ceea ce, conform producătorului, este un record mondial pentru un SUV de producție.

Deocamdată s-au dezvăluit puține informații detaliate despre noul model, dar se știe deja că interiorul excelează în materie de modularitate și aspecte practice pentru uz familial.

Din punct de vedere tehnic, Onvo L60 se bazează pe o arhitectură de înaltă tensiune de 900 V și anunță un consum de energie electrică de 12,1 kWh la 100 km. Mai multe versiuni de baterie, de 60, 90 și 150 kWh, fac posibilă oferirea unor niveluri de autonomie care să răspundă tuturor așteptărilor clienților. În varianta cea mai generoasă, bateria de 150 kWh promite deja peste 1.000 km de autonomie, conform ciclului CLTC.

Onvo va beneficia de tehnologia bateriei semi-solide de la Nio, cu o capacitate de 150 kWh, dar și de rețeaua de peste 1.000 de stații de schimb de baterii, care va permite întoarcerea pe drum după mai puțin de 3 minute de oprire.

Onvo L60 va beneficia, de asemenea, de multă tehnologie la bord, inclusiv de funcții de conducere semi-autonomă și de un sistem de infotainment conectat.

Precomenzile au fost deja deschise în China, cu prețuri începând de la echivalentul a aproximativ 28.600 de euro. Primele livrări sunt așteptate în al treilea trimestru al anului 2024. Chiar dacă prețul ar trebui să fie puțin mai mare când va ajunge în Europa, Onvo L60 se conturează deja ca o alternativă atractivă la Tesla Model Y.


Pentru a primi în timp real știri, analize și informații din domeniul auto, urmărește 24auto.ro pe WhatsApp Channels!

Distribuie acest articol!