Ford Capri, relansat ca SUV coupe electric
18.07.2024
        
Distribuie acest articol!   

Legendarul Ford Capri s-a întors, dar schimbat complet. Acum este un SUV coupe 100% electric, văr cu Volkswagen ID.5.

În ultimii ani, constructorul american s-a specializat în revigorarea modelelor sale sport emblematice, sub forma unor SUV-uri. După Puma și Mustang, iată noul Ford Capri, proiectat pe platforma tehnică împrumutată de la… Volkswagen ID.5!

Model iconic din anii 1960 și până prin anii 1980, vândut în peste 1,8 milioane de exemplare, în trei generații, Ford Capri s-a întors. Totuși, constructorul american transformă acum coupe-ul sport într-un SUV coupe 100% electric, conceput ca un rival pentru Tesla Model Y.

Drept omagiu adus predecesorului său, noul Capri preia linia geamurilor laterale din spate și culoarea de serie Vivid Yellow la caroserie. În rest, totul s-a schimbat.

Noul Ford Capri este acum un SUV coupe de top, echipat cu protecții impunătoare ale caroseriei din plastic negru, în zona inferioară, și jante de până la 21 de inch. Dispune de grupuri optice LED cu semnătură luminoasă caracteristică, iar aspectul general solid îl deosebește puternic de ”aliatul” său tehnic german, Volkswagen ID.5.

Interiorul este modern și amintește de cel al noului Ford Explorer, cu o tehnologie rafinată care evidențiază tabloul de bord digital. Se remarcă în mod special ecranul tactil vertical de 14,6 inchi, plasat în centrul consolei, echipat cu sistemul de infotainment SYNC Move și capabil să se încline pentru a avea cel mai confortabil unghi de vizualizare.

Acest ecran se poate înclina și în sus, pentru a dezvălui un spațiu de stocare discret, care permite depozitarea micilor obiecte personale. Numeroasele spații de depozitare de la bord sunt completate cu unul de 17 litri amplasat chiar în consola centrală, în timp ce portbagajul clasic are până la 572 litri.

Sub capotă găsim mai multe motoare 100% electrice: versiunea Propulsion oferă 286 CP și permite accelerarea de la 0 la 100 km/h în 6,4 secunde. Bateria litiu-ion NMC de 77 kWh oferă până la 627 km de autonomie și este compatibilă cu încărcarea rapidă cu curent continuu de 135 kW.

Versiunea cu tracțiune integrală oferă 340 CP, cu accelerație 0-100 km/h în 5,3 secunde și o baterie litiu-ion NMC de 79 kWh care oferă până la 592 km de autonomie.

Tehnologia de asistență la condus este alcătuită din 12 senzori cu ultrasunete, 5 camere și 3 radare.

Noul Ford Capri este deja disponibil pentru comenzi în Europa, la prețuri care încep aproape de 50.000 de euro pentru versiunea de 286 CP și de peste 56.000 de euro pentru cea de 340 CP. Anul viitor se ava lansa și o versiune mai accesibilă, de 170 CP, cu o baterie de 52 kWh și un preț de circa 46.000 de euro.


Pentru a primi în timp real știri, analize și informații din domeniul auto, urmărește 24auto.ro pe WhatsApp Channels!

Distribuie acest articol!