BMW Seria 1 a ajuns la a patra generație
08.06.2024
        
Distribuie acest articol!   

La împlinirea a două decenii de la apariție, BMW Seria 1 trece la o nouă generație. În cele ce urmează prezentăm principalele dotări ale modelului cunoscut sub numele de cod F70.

BMW Seria 1 este un model care a contribuit considerabil la creșterea vânzărilor producătorului bavarez. Deși a treia generație a fost lansată abia în 2019, BMW surprinde acum prin prezentarea celei de-a patra, care vine cu un aspect mult schimbat.

Noul BMW Seria 1 are parte de un restyling în profunzime, vizibil mai ales la partea frontală și pe laterale. Își păstrează liniile sculptate, dar are un aspect frontal complet schimbat, cu cele două jumătăți tradiționale ale grilei îmbinate la mijloc și farurile LED cu o semnătură inedită.

Spatele are un aspect mai sportiv și stopuri cu design complet nou. Noul BMW Seria 1 este disponibil în nouă culori de caroserie, completate de o gamă largă de culori opționale în programul BMW Individual, precum și de un pavilion negru.

Interiorul a fost, de asemenea, revizuit, iar tehnologia este vedeta, cum o demonstrează panoul „BMW Curved Display”, amplasat pe tabloul de bord. Acesta include instrumentarul digital de 10,25 inchi și un ecran tactil de 10,7 inchi.

Sunt planificate patru niveluri de finisare: Seria 1, M Sport Design, M Sport și M Performance pentru M135. În privința spațiului pentru bagaje, acesta poate ajunge de la 380 de litri la 1.200 de litri, cu bancheta spate rabatată.

Sub capotă găsim cea mai recentă generație de motoare modulare din grupul BMW. La lansare vor fi oferite trei: BMW 120 48V mild hybrid benzină de 170 CP (0-100 km/h în 7,8 secunde), BMW M135 xDrive benzină de 300 CP (0-100 km/h în 4,9 secunde) și diesel mild hybrid BMW 120d 48V de 163 CP (0-100 km/h în 7,9 secunde).

Din punct de vedere tehnic, BMW a îmbunătățit șasiul cu o cinematică optimizată a osiilor, suporturi pretensionate pentru bară anti-ruliu, o nouă tehnologie de amortizoare, precum și o creștere cu 20% a unghiului de bracare a roților față.

Sunt oferite multe tehnologii, inclusiv sistemul Driving Assistant, care include avertizare de părăsire a benzii de rulare, avertizare de unghi mort, avertizare de coliziune față și spate, avertizare de trafic spate transversal precum și recunoașterea semnelor de circulație. Sistemul Parking Assistant este de asemenea standard: include camera de marșarier, asistență automată la parcare și asistentul de marșarier automat pentru ultimii 50 de metri parcurși.

În standard mai găsim și aer condiționat automat, alarmă, oglinzi exterioare rabatabile electric, scaune față încălzite, Personal e-SIM, precum și sistemul BMW Live Cockpit Plus, care include navigație conectată BMW Maps, fără a uita conectivitatea Apple CarPlay și Android Auto.


Pentru a primi în timp real știri, analize și informații din domeniul auto, urmărește 24auto.ro pe WhatsApp Channels!

Distribuie acest articol!