Citroen DS3 Racing, liber la comezi
24.08.2010
        
Distribuie acest articol!   

Primele comenzi pentru Citroen DS3 Racing vor putea fi efectuate incepand cu 1 septembrie 2010. Inginerii Citroen Racing si-au insusit modelul Citroen DS3 si i-au oferit un aspect in concordanta cu departamentul de competitii al Marcii. Pornind de la nivelul e echipare superior al gamei Citroen DS3 (Sport Chic), versiunea Racing prezinta trasaturi sportive si exclusive. Citroen DS3 Racing detine intr-adevar caracteristici 100% racing, cum ar fi integrarea unor elemente de carbon si a unor echipamente specifice din lumea motorsportului. Dezvoltat de Citroen Racing, motorul de 1,6 litri dezvolta 202 CP si ii permite sa strabata 1000 m in 26,5 secunde. Sasiul si trenul de rulare au fost de asemenea supuse unor modificari. Cu un pret de pornire de 29.990 euro, primii clienti o vor putea conduce inainte de sfarsitul anului.

Avand o lungime de 3.96 m, Citroen DS3 Racing este un concentrat de sportivitate. Reluand codurile stilistice ale modelului Citroen DS3, aceasta versiune se diferentiaza prin atributele 100% racing, cum ar fi difuzorul de aer, tub de evacuare a gazelor dublu cromat si finisajele de carbon pentru mai multe elemente ale caroseriei (difuzorul de aer, lama semirigida de pe bara fata, centura mediana a caroseriei), sugerand un temperament puternic si rasat. Citroen DS3 Racing prezinta roti de 18 inch, cu un design inedit, high-tech si sportiv. Modelul va fi disponibil in doua variante de culori, negru Onyx cu plafonul portocaliu sau alb Banquise cu plafonul gri, colantele de personalizare confirmandu-i caracterului sportiv.

Habitaclul preluat de la modelul Citroen DS3 beneficiaza de acelasi tratament specific ca si exteriorul. Finisaje ce reiau culorile din exterior si carbonul sa regasesc pe numeroase elemente din interior, precum plansa de bord, volanul, interiorul portierelor sau partea superioara a cadranelor instrumentarului de bord. Exclusivitatea Citroen DS3 Racing este afisata in mod distinctiv prin semnatura Citroen Racing de pe spatarul scaunelor, cat si pe o placuta de identificare situata pe garnitura plafonului.

Performanta este linia directoare a modelului Citroen DS3 Racing. Motorul sau, dezvoltat de Citroen Racing, beneficiaza de expertiza echipelor de ingineri ai marcii de cinci ani campioana mondiala de raliuri la constructori, in WRC. Pornind de la motorul de 1.6 litri THP de 150 CP, inginerii au reusit sa creasca puterea de la 156 la 202 CP. Cuplul este, de asemenea, mai generos si trece de la 240 la 275 Nm, o evolutie de aproape 15%, ramanand insa disponibil pentru o plaja larga de regimuri si garantand astfel o suplete si o placere la volan deosebite.

Sasiul si suspensiile modelului Citroen DS3 sunt rezultatul unui studiu de inalta precizie. In versiunea Racing, inginerii si-au propus sa adauge performantelor deja obtinute senzatii intense la volan si un dialog permanent intre sofer si suprafata de rulare. Citroen DS3 Racing poseda astfel toate atuurile pentru a deveni o referinta in ceea ce priveste comportamentul rutier pe segmentul sau.

Amortizoarele fata si spate sunt noi si beneficiaza de reglajele adaptate puterii sale, cu o extindere de 30 mm a caii de rulare in fata si in spate. Baza a fost de asemenea redusa cu 15 mm. Acestea sunt modificari care schimba profund comportamentul sportiv al modelului Citroen DS3. Mai precisa, directia a fost de asemenea adaptata temperamentului sportiv al masinii. Aceasta putere este usor de controlat datorita sistemului de franare, care beneficiaza la randul sau de unele ameliorari Racing. Pe puntea fata, DS3 Racing beneficiaza de etrieri cu 4 pistoane si de discuri specifice. Toate aceste modificari confera modelului DS3 Racing un temperament ce garanteaza emotii, senzatii, dinamism si entuziasm.

Distribuie acest articol!