Opel Romania si Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice sarbatoresc de Ziua Mediului si prezenta unei noutati in parcul auto al institutiei. Modelul electric cu autonomie extinsa Opel Ampera este oferit spre exploatarea Ministerului pentru a demonstra calitatile unice aduse in piata de tehnologia incorporata de brandul german.
Modelul Opel nu este prima propunere de automobil cu propulsie alternativa in folosinta ministerului, Ampera fiind unul dintre automobilele ecologice puse la dispozitia institutiei de-a lungul timpului de catre diversii producatori. Avantajul tehnic adus de Opel este insa posibilitatea de a incarca Ampera de la orice priza casnica, utilizatorii folosind de obicei o sursa de alimentare acasa sau la birou. In acest fel, perioada in care masina nu este utilizata este folosita pentru a reincarca bateria fara a depinde de o infrastructura dedicata.
Modelul Opel este dezvoltat pentru a fi exploatat preponderent in spatiul urban, studiile indicand o folosinta medie de 60 km/zi realizati de un utilizator. Totusi, pentru ca este proiectat spre a functiona ca orice model conventional, Ampera solutioneaza si problema limitarii resurselor bateriei: pentru drumurile lungi, ce nu permit oprirea pentru a reincarca bateria, modelul Opel apeleaza la un generator aflat la bord pentru a furniza energia necesara deplasarii. Generatorul este pus in miscare de un motor cu aprindere prin scanteie, iar solutia permite o autonomie de circa 500 km. In acest fel, Ampera poate ramane singura masina a familiei, folosinta ei nesolicitand modificarea comportamenului de conducere al utilizatorului.
Aceste avantaje au fost constatate si de Ministrul Mediului, Attila Korodi. “Este o propunere fara compromis pentru pasionatii automobilului, cu reale beneficii in ceea ce priveste mediul si nu pot sa nu remarc ca inauntru este liniste”, considera ministrul.
Cu un cuplu instant de 370 Nm, Ampera nu doar ca nu penalizeaza cu nimic veleitatile sportive ale automobilului, intrucat propulsia electrica le pune la dispozitie pe loc. Mai mult, puterea de care dispune soferul reprezinta echivalentul a 150 CP, demonstrand ca un model ecologic poate furniza si placerea de a conduce, pastrand toate avantajele protejarii mediului.
Toate aceste elemente fac din Ampera un produs unic. Niciun alt model electric european nu poate transporta patru persoane pana la 80 de kilometri pur electric si in jur de 500 de kilometri datorita sistemului de autonomie extinsa, fara sa fie necesara oprirea pentru realimentare. In Romania, Ampera este disponibil acum la pretul de 39.900 euro cu TVA.