Noul BMW Seria 2 Gran Tourer - cu doua locuri in plus
12.02.2015
        
Distribuie acest articol!   

Seria 2 Active Tourer nu mai este unicul monovolum din gama BMW. El este secondat, incepand de acum, de versiunea mai mare Gran Tourer, care ofera 7 locuri, ideala pentru familiile numeroase. Premiera mondiala a acestui MPV premium cu transmisie pe puntea fata este programata luna viitoare, in cadrul Salonului de la Geneva.

Noua Serie 2 Gran Tourer se remarca usor prin  suprafata vitrata laterala prelungita. Pentru a pune cele doua scaune suplimentare rabatabile in portbagaj, lungimea masinii a crescut de la 4,35 la 4,56 m. Si inaltimea a crescutcu 5,3 cm, pana la 1,61 m. Desigur, si ampatamentul este mai mare, cu 11 cm, pana la 2,78 m. In privinta portbagajului, cu bancheta retrasa la maxim, volumul este de 560 de litri, iar volumul maxim ajunge la 1.820 litri.

Bancheta centrala culiseaza 13 cm, este rabatabila fractionat 40/20/40 si poate gazdui pana la 3 scaune speciale de copii. Cele doua locuri suoplimentare din al treilea rand pot fi rabatate complet in podea, caz in care volumul standard al portbagajului creste la 645 litri.

La momentul lansarii, BMW Seria 2 Gran Tourer va avea cinci motorizari turbo, unele fiind partajate cu versiunea Active Tourer, cu 5 locuri. Este cazul motoarelor pe benzina 218i (3 cilindri, 136 CP) si 220i (4 cilindri, 192 CP). In schimb, 225i (231 CP) este disponibil doar pe Active Tourer. Versiunile diesel sunt 216d (3 cilindri, 116 CP), 218d (4 cilindri, 150 CP) si 220d (190 CP). Toate motorizarile disponibile provin din noua familie de propulsoare BMW TwinPower Turbo.

Cu exceptia versiunii 220d xDrive, toate motorizarile dispun de tractiune fata. Toate versiunile pot fi echipate optional cu o cutie automata cu 6 trepte pentru motorizarile cu 3 cilindri si cu 8 trepte petnru motorizarile cu 4 cilindri, in timp ce 220d xDrive vine cu o cutie automata in echiparea standard.

Din vara este planficata introducerea pe piata a doua noi versiuni – 216i si 220d.

Vor fi disponibile 4 niveluri de finisare: Lounge, Sport, Luxury si M Sport. Pe langa versiunea standard, noul BMW Seria 2 Gran Tourer este disponibil in alte patru variante. Modelul Advantage ofera functionalitate imbunatatita fata de versiunea standard, incluzand – printre altele – aer conditionat automat cu reglare pe doua zone, Park Distance Control (control al distantei de parcare) in spate, tempomat cu functie de franare si volan multifunctional. Modelul Sport Line accentueaza latura sportiva prin dotari exclusive de design precum jante speciale din aliaj usor si scaune sport, in timp ce Luxury Line evidentiaza exclusivismul prin aplicatiile cromate, dar si anumite decoratiuni din aliaj usor si piele la interior. Pe langa toate acestea, modelul M Sport vine cu o selectie compusa din pachetul aerodinamic M, Shadow Line de la BMW Individual, volan M imbracat in piele si scaune M Sport – printre altele.

 

 

 

 

 

 

Distribuie acest articol!