Giles Taylor, fostul sef de design de la Rolls-Royce, va lucra la relansarea brandului chinez de lux Hongqi
11.09.2018
        
Distribuie acest articol!   

Cu doar trei luni in urma, informam despre divortul dintre Rolls-Royce si directorul sau de design, Giles Taylor. La acea ora, directia in care se va indrepta celebrul designer, din punct de vedere profesional, era inca un mister, cel putin la nivel oficial. Mister ce s-a destramat acum, odata cu anuntarea noii provocari: Taylor s-a mutat la concernul chinez FAW Group, unde a preluat pozitia de “Global Vice President of Design and Chief Creative Officer”.

Dupa 6 ani petrecuti la Rolls-Royce, timp in care a coordonat elaborarea designului pentru modelul decapotabil Dawn, a doua generatie a limuzinei Phantom si noul SUV Cullinan, principala sarcina a lui Giles Taylor va fi acum relansarea marcii de lux Hongqi. Parte a FAW Group (unul din primii trei producatori de automobile din China, ca marime), despre Hongqi (Steagul Rosu, in traducere) se stie ca este cel mai vechi si mai elitist brand auto din China.

Mao Zedong, limuzina, Hongqi

Presedintele Mao Zedong, langa limuzina Hongqi, in 1958

Faima si-a cladit-o incepand din 1958, cand FAW Group a creat limuzina Hongqi, special pentru presedintele Mao Zedong. Mai apoi, doar liderii de rang inalt din China au avut acces la automobilele Hongqi, insa marca a intrat in declin, pana in 1981. FAW a relansat-o in 1993, folosind platforme tehnice imprumutate de la Lincoln.

E-Jing GT concept

Conceptul E-Jing GT

Odata cu venirea lui Xu Liuping in fruntea Grupului FAW, ambitiile au crescut si pentru Hongqi, care trebuie sa devina un brand de talie globala si sa vanda 300.000 de unitati anual, incepand din 2025, adica de o suta de ori mai mult decat in prezent. O prima creatie prezentata public este conceptul E-Jing GT, de la Beijing Motor Show, din aprilie anul acesta.

Hongqi CA770

Hongqi CA770

Taylor va ramane la Munchen, acolo unde a petrecut cel mai mult timp si in perioada in care s-a aflat in solda BMW Group. El va forma o noua echipa de design, in cadrul FAW Advanced Design Center, cu scopul de a transforma visul lui Liuping in realitate. Acela de a face din divizia de lux a Grupului FAW un brand nobil, cel mai bun din China si faimos in intreaga lume. Printre cele mai importante noutati ar trebui sa se regaseasca si o interpretare moderna a vechii limuzine comuniste Hongqi CA770, proiect la care va participa si Byton, startup-ul pentru automobile electrice infiintat de FAW.

Distribuie acest articol!