La Drone Week in Amsterdam, Audi, Airbus si Italdesign prezinta in premiera un prototip al unui vehicul aerian si terestru, numit „Pop.Up Next”. Prototipul inovator al unui taxi zburator imbina conceptul unui automobil autonom electric, cu conceptul unei drone pentru pasageri.
In cadrul primului test public, modulul aerian a plasat o capsula pentru pasageri pe modulul terestru, operatiunea fiind executata cu mare precizie. Capsula s-a deplasat apoi autonom in cadrul zonei de teste. Inca este o macheta la scara 1:4, dar deja in deceniul viitor, clientii Audi ar putea face uz de un taxi zburator confortabil si eficient pentru orasele mari, folosindu-l in aer si/sau pe sol. Fara sa fie nevoiti sa schimbe vehiculele, pasagerii vor putea savura timpul lor liber, se vor putea relaxa sau vor putea munci.
„Taxiurile zburatoare se apropie! La Audi, noi suntem convinsi de acest fapt,” a declarat Bernd Martens, Membru al Consiliului de Administratie Audi, responsabil pentru Achizitii si IT si totodata presedinte al subsidiarei Audi, Italdesign. „Tot mai multi oameni se muta in mediul urban. Si tot mai multi oameni vor beneficia de mobilitate, datorita automatizarii. In viitor, cetatenii senior, copiii si cei care nu au permis de conducere vor putea beneficia de aceste taxiuri robotizate. Daca vom reusi sa alocam in maniera inteligenta spatiul terestru si cel aerian, locuitorii din mediul urban, dar si orasele in sine vor putea beneficia de acest sistem”.
Pentru a vedea ce forma ar putea lua un astfel de serviciu on-demand, Audi, in colaborare cu Voom, subsidiara Airbus efectueaza teste in America de Sud. Clientii fac rezervari pentru rute cu elicopterul din Mexico City sau Sao Paulo, iar un automobil Audi ii asteapta la locul de aterizare. „Astfel de servicii ne ajuta sa intelegem mai bine nevoile clientilor nostri. Iar in viitor, se estimeaza ca taxiurile aeriene vor fi utilizate de grupe largi de consumatori din mediul urban. Pop.Up Next ne permite sa exploram limitele posibilitatilor tehnice. Pasul urmator consta intr-un prototip la scara naturala, cu capacitatea de a zbura si de a se deplasa si la sol”, a explicat Bernd Martens.
Audi sustine si proiectul Urban Air Mobility pentru taxiuri aeriene, din Ingolstadt. Aceasta initiativa pregateste operatiunile de testare pentru un taxi zburator in incintele unitatii Audi si face parte dintr-o colaborare cu Uniunea Europeana in cadrul proiectului „European Innovation Partnership on Smart Cities and Communities”. Rolul acestui proiect este de a convinge publicul de beneficiile noii tehnologii si de a da raspunsul la anumite intrebari privind tehnologiile pentru baterii, reglementari, certificari si infrastructura.