Audi ar putea lansa in 2020 un crossover compact electric
23.12.2018
        
Distribuie acest articol!   

Chiar daca a intrat mai tarziu in lumea electrica a SUV-urilor, cu modelul e-tron (foto), lansat la inceputul acestui an, aventura Audi in lumea automobilelor cu emisii zero este doar la inceput. Constructorul german are in lucru inca un crossover cu propulsie electrica, care se va incadra, ca dimensiuni, intre Q2 si Q3.

Se asteapta ca viitorul crossover compact electric sa fie anticipat de un concept, pe parcursul anului viitor. Versiunea de productie este asteptata undeva la orizontul anului 2020. Spre deosebire de e-tron, care este bazat pe platforma MLB, viitorul model va fi construit pe arhitectura MEB, a Grupului Volkswagen. Este platforma tehnica ce va fi folosita de numeroasele modele electrice fabricate de gigantul auto german. O platforma suficient de modulara pentru a se potrivi modelelor de dimensiuni diferite.

Prin urmare, este de asteptat ca acest crossover electric compact al lui Audi sa aiba preturi competitive, deoarece costurile de productie vor fi mentinute cat mai scazute. In presa auto internationala s-au facut si estimari, conform carora pretul de plecare ar trebui sa fie in jur de 33.000 de euro.

Deocamdata nu se stie nimic despre sistemul de propulsie electrica. In schimb, designul va fi inspirat de e-tron GT, potrivit sefului de design al marcii, March Lichte.

Distribuie acest articol!